ΚΟΣΜΟΣ


Προσαρμοσμένη Αναζήτηση
Συμμετέχετε στον διαγωνισμό...

Παράταση από την ΕΕΤΤ για τις συχνότητες ραδιοφώνου...Κατά μία εβδομάδα παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων όσον αφορά τη...
χορήγηση του φάσματος συχνοτήτων στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η παράταση ζητήθηκε από τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να προλάβουν να συμπληρώσουν τους φακέλους των αιτήσεων μετά και τις διευκρινίσεις της ΕΕΤΤ. Το νέο χρονοδιάγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΤ, ορίζει πως η υποβολή των αιτήσεων και προσφορών θα γίνει στις 2 Μαΐου, από τις 10.00 ως τις 11.00 το πρωί, οπότε και θα ανακοινωθούν επίσημα οι συμμετέχοντες.

Ως τις 22 Μαΐου θα υποβάλλονται οι ενστάσεις επί του διαγωνισμού και στις 25 Μαΐου θα εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής επί αυτών. Στις 31 Μαΐου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών και η ανακοίνωση των νικητών και στις 7 Ιουνίου θα παραχωρηθούν τα δικαιώματα χρήσης των ραδιοσυχνοτήτων πανελλαδικής κάλυψης.

Σημειώνουμε πως η άδεια πανελλαδικής κάλυψης ραδιοφωνικού σήματος είναι μόνο μία, ενώ άλλη μία διαθέτει η ΕΡΤ με νόμο. Αξίζει να επισημανθεί πως δεν υπάρχει δημοπρασία στην όλη διαδικασία, δεν υπάρχει το δικαίωμα για υποβολή νέας προσφοράς, ενώ, επίσης, ένας ραδιοφωνικός σταθμός μπορεί να πάρει το δικαίωμα χρήσης συχνότητας ως πάροχος δικτύου.

Η τιμή ενοικίασης συχνότητας στους παρόχους δικτύου που θα λάβουν άδεια από την ΕΕΤΤ θα καθοριστεί όπως και στην τηλεόραση, με βάση το τεχνοοικονομικό μοντέλο του Ανώτατου Ορίου Τιμής (ΑΟΤ) ανά δίκτυο, ανά περιοχή απονομής, ενώ προβλέπεται η επιβολή υποχρεώσεων συνεγκατάστασης των δικτύων.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας: