ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Νετανιάχου κηρύττει τον πόλεμο στο Ιράν – «Η Τεχεράνη έχει όπλα μαζικής καταστροφής» – Επέστρεψε εκτάκτως στο Ισραήλ ο Liberman – Βίντεο




Παγκόσμιο σοκ με τις αποκαλύψεις Νετανιάχου. Στην ουσία, από σήμερα όλα αλλάζουν, καθώς μετά τις σημερινές αποκαλύψεις, το Ισραήλ θα βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Το χτύπημα όπως φαίνεται κατά του Ιράν είναι πιο πιθανό από ποτέ σήμερα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στην έκτακτη ενημέρωση του αποκάλυψε ότι η Τεχεράνη έχει ετοιμάσει σε τέσσερις τοποθεσίες πυρηνικά όπλα τα οποία σε συνδυασμό με τους νέους βαλλιστικούς πυραύλους αλλάζουν το χάρτη της Μ.Ανατολής .

Σκοπός των Ιρανών είναι να πετύχουν ότι πέτυχε ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας ο οποίος έχει » βάλει το χεράκι του» και στο Ιράν.

Παρουσιάζοντας 55.000 σελίδες εγγράφων και 183 CD, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ιράν έκρυψε ένα τεράστιο «ατομικό αρχείο» εγγράφων που αφορούσαν το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Το Ιράν λέει ότι «δεν έχει πυρηνικό πρόγραμμα», ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου, ενώ ο οποίος διατύπωσε αυτό που υποστήριξε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν είχε αναπτύξει και συνεχίζει να αναπτύσσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο Netanyahu κατέληξε στο συμπέρασμα λέγοντας ότι «το Ιράν έλεγε ότι ποτέ δεν διέκοψε το μυστικό πυρηνικό του πρόγραμμα · δεύτερον, ακόμα και μετά τη συμφωνία συνέχισε να επεκτείνει το πυρηνικό του πρόγραμμα για μελλοντική χρήση. Τρίτον, το Ιράν είπε ψέματα».



Το Ιράν έχει την τεχνική ικανότητα να παράγει ουράνιο υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού από εκείνον που μπορούσε να παράγει πριν από την επίτευξη της πολυεθνικής πυρηνικής συμφωνίας για την περικοπή του πυρηνικού προγράμματός του, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει προθεσμία έως τις 12 Μαΐου στους Ευρωπαίους συνυπογράφοντες τη συμφωνία προκειμένου να «διορθώσουν τα τρομερά μειονεκτήματα» της συμφωνίας, σε διαφορετική περίπτωση θα αρνηθεί να παρατείνει την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Ο Σαλεχί προειδοποίησε τον Τραμπ να μην προσχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. «Το Ιράν δεν μπλοφάρει… Από τεχνική άποψη, είμαστε πλήρως έτοιμοι να παράγουμε ουράνιο υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού από εκείνο που παρήγαμε πριν από την επίτευξη της συμφωνίας… Ελπίζω πως ο Τραμπ θα λογικευθεί και θα παραμείνει στη συμφωνία».

Βάσει της συμφωνίας, που οδήγησε στην άρση των περισσότερων διεθνών κυρώσεων το 2016, ο βαθμός εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν πρέπει παραμείνει γύρω στο 3.6%.

Το Ιράν σταμάτησε να παράγει εμπλουτισμένο ουράνιο 20% και εγκατέλειψε το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων του στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο υπουργός Άμυνας Avigdor Liberman επέστρεψε εκτάκτως στο Ισραήλ τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο Liberman πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων ασφαλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να πιέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην συνεχίσουν την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Ο Τράμπ μίλησε με τον Νετανιάχου τηλεφωνικά την Κυριακή για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Η «ανάγνωση» της τηλεφωνικής συνομιλίας τους δήλωσε ότι «συζήτησαν τις συνεχιζόμενες απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα τα προβλήματα που θέτουν οι αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος» .Όλα αυτά προδικάζουν σύγκρουση και μάλιστα σφοδρή μεταξύ δύσης και Ιράν.

Το Ιράν ενδεχομένως να είναι έτοιμο για πυρηνική επίθεση κατά του Ισραήλ και αυτό θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές εκρήξεις.

Έτσι όλα αυτά μεταφράζονται σε διακοπή της συμφωνίας των χωρών 5+1 και πολεμική αντιπαράθεση Ισραήλ-ΗΠΑ με Τεχεράνη.

Δείτε βίντεο:

















pentapostagma.gr
Σχόλια