Αλβανία: Η ΥΠΑΜ σε συνάντηση με τον αρχηγό των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα επισκέφθηκε επίσημα το Ανώτατο Στρατηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE), όπου την υποδέχθηκε ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός τεσσάρων αστέρων Κούρτις Μ. Σκαπαρότι. σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας της Αλβανίας και της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχειρήσεων (ACO) και να συζητήσουν την ισχυρή δέσμευση της χώρας μας σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Ο στρατηγός Σκαπαρόνι τόνισε τον βασικό ρόλο της Αλβανίας στα Δυτικά Βαλκάνια και το Αφγανιστάν, που συμβάλλει στην κοινή ασφάλεια του ΝΑΤΟ.
«Στη συνάντηση με τους ανώτερους Αμερικανούς στρατιωτικούς, η υπουργός Τζάσκα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να συνεισφέρει σε όλες τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
»Η Αλβανία είναι αφοσιωμένη και θα συνεχίσει να συνεισφέρει σε αποστολές συμβάλλοντας αποφασιστικά στο Αφγανιστάν, στις δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου-KFOR, με την παρουσία στη Σύνθεση Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Λετονία, στη ναυτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και στο Νότιο Περιφερειακό Κέντρο στη Νάπολη».
Ο στρατηγός Σκαπαρότι τόνισε τη σημασία της συμβολής της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την πρόσφατη απόφαση της για αύξηση των αμυντικών δαπανών.
(Στοιχεία από shqiptarja.com, echedoros-a.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας