Κουλουριασμένο φίδι δίπλα σε...καροτσάκια σούπερ μάρκετ

Κουλουριασμένο δίπλα στα καροτσάκια μεγάλου σούπερ - μάρκετ στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα... φίδι προκαλώντας πανικό στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν ήξεραν πώς να το διαχειριστούν.

Την κατάσταση έσωσε τελικά εθελοντής από τη Δράση για την Αγρια Ζωή, ο οποίος κλήθηκε στο σημείο και απομάκρυνε το περίπου ενάμισι μέτρου φίδι.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Καλπάκη από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, επρόκειτο για έναν έφιο, ένα άκακο ζώο που είχε τραυματισθεί, πιθανότατα από τις ρόδες των καροτσιών. "Το φίδι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης της οργάνωσης και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το απελευθερώσαμε στην περιοχή του Δέλτα Αξιού" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλπάκης, διευκρινίζοντας ότι αυξάνονται οι κλήσεις για φίδια, εντός της πόλης, κάθε χρόνο την άνοιξη, οπότε και ζεσταίνει ο καιρός και ξυπνάνε από τη νάρκη.

"Γενικά, συναντά κανείς ερπετά μέσα στις πόλεις και σε χώρους όπως τα πάρκα" λέει χαρακτηριστικά συμβουλεύοντας τον κόσμο, όταν συναντά κάποιο φίδι, να μην το πειράζει και να καλεί τη Δράση για την Αγρια Ζωή και τους εθελοντές της ιστοσελίδας για την ελληνική ερπετοπανίδα herpetofauna.gr.

Πηγή: cityportal.gr


Σχόλια