Ιρανοί βουλευτές καλούν για την απόφασή τους να ανταποκριθούν στις εχθρικές πολιτικές εναντίον της ΗΑΕ προς την Τεχεράνη



Μία ομάδα ιρανών νομοθέων καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων λόγω της υποστήριξής της προς τις πολιτικές της Ουάσινγκτον έναντι του Ιράν και ισχυρισμών για τρία νησιά στον Περσικό Κόλπο, αναφέροντας έναν νομοθέτη.

Ο Mohsen Koohkan, ιρανός νομοθέτης, δήλωσε στον Tasnim ότι μια ομάδα νομοθέτων κάλεσε τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ρουχάνι να αναθεωρήσει το επίπεδο των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με τα ΗΑΕ εν μέσω της εχθρικής στάσης της χώρας απέναντι στο Ιράν.

Ο νομοθέτης σημείωσε ότι εάν το Αμπού Ντάμπι εξακολουθεί να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται τώρα, το ιρανικό κοινοβούλιο θα λάβει κάθε μέτρο που έχει στη διάθεσή του για να απαντήσει.
Η αντίδραση αυτή ακολούθησε την απόφαση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump να αποσυρθεί από το κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης (JCPOA), το οποίο υποχρέωσε την Τεχεράνη να διατηρήσει ένα ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα με αντάλλαγμα την επιβολή κυρώσεων. Η κίνηση δεν υποστηρίχθηκε από άλλα μέλη της JCPOA. Ωστόσο, αρκετοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΑΕ, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πολιτική της Ουάσινγκτον.

sputniknews.com | foulscode.com
Σχόλια