Ο ιδρυτής του WikiLeaks μπορεί να χάσει το καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο



Ο Ιουλιανός Assange, ο οποίος έχει ζήσει στην Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από το 2012, ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την πρεσβεία στο εγγύς μέλλον, είτε λόγω της εξώδυσής του είτε λόγω της περιορισμένης ελευθερίας του σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να μείνει, ανακοίνωσε ο Παρατηρητής του CNN την Παρασκευή.

Ο πρόσφατα εκλεγμένος Πρόεδρος του Ισημερινού, Λένιν Μορένο, αντιμετωπίζει αναμφισβήτητα αυξημένες πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Μαδρίτη ζυγίζει και μετά την εκδήλωση που υποστήριξε ο Ασάνγκεν για τους αυτονομιστές της Καταλονίας, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενοι πηγές.

Ο Assange φοβάται την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι αρχές εξετάζουν τις δραστηριότητες του WikiLeaks. Ο ιστότοπος καταγγελίας έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εγγράφων που φέρεται ότι προέρχονταν από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών καλωδίων και των εσωτερικών εγγράφων της CIA.

Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου αρχικά κρατούσε τον Assange το 2010 για έρευνα στη σεξουαλική επίθεση που οδήγησε στη Σουηδία, και στη συνέχεια τον απελευθέρωσε με εγγύηση. Ο ιδρυτής του WikiLeaks παραβίασε τις συνθήκες εγγύησης και ζήτησε από την πρεσβεία του Ισημερινού να παραχωρήσει άσυλο.
Οι σουηδικές αρχές ανακοίνωσαν πέρυσι ότι είχαν παραιτηθεί από τη διερεύνηση αξιώσεων για σεξουαλική επίθεση εναντίον του Assange, αλλά η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι το ένταλμα σύλληψης του ακτιβιστή παρέμεινε σε ισχύ εξαιτίας της αποτυχίας του να τηρήσει τους όρους εγγύησης.

FoulsCode.com
Σχόλια