Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα...
...ζήτησε ο Τσίπρας από τη Μέι...

Το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα έθεσε στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι ένα κρίσιμο θέμα για εμάς, τα Μάρμαρα ανήκουν στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, αλλά η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα, εκεί που χτίστηκαν».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως έγινε «συζήτηση για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Βρετανίας. Μιλήσαμε για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, αλλά και για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, η ασφάλεια, οι ελληνορουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Συμφωνήσαμε να έχουμε μια στενή και ουσιαστική επαφή».Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνάντησης, η πρωθυπουργός της Βρετανίας χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του πρωθυπουργό στο Λονδίνου και του έδωσε συγχαρητήρια για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο πρέπει να συζητηθεί, ένα ζήτημα που έχει διαχειριστεί η Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, για να σημειώσει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε επιπλέον και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για Brexit...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας