Ινδία: Μαθήματα «ευτυχίας» σε 100.000 μαθητές

Ινδία: Μαθήματα «ευτυχίας» σε 100.000 μαθητές Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, τα παιδιά στο Δελχί επέστρεψαν στο σχολείο αυτόν τον μήνα και ανακάλυψαν ότι έχει προστεθεί έναν νέο μάθημα: Λέγεται «ευτυχία». Οπως μεταδίδει η Washington Post, δεν ήταν αστείο. Σε μία χώρα όπου τα κορυφαία πανεπιστήμια απαιτούν μέσο όρο στα τεστ πάνω από 98%, η κυβέρνηση προχωράει σε μία μεγάλη αλλαγή. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τη σχολική επίδοση, στην ευημερία. «Έχουμε τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου», είπε ο Manish Sisodia, υπουργός Παιδείας στο Δελχί, μιλώντας σε ένα γεμάτο στάδιο από δασκάλους που παρακολουθούσαν την έναρξη του νέου μαθήματος. «Έχουμε τους καλύτερους επαγγελματίες. Είμαστε επιτυχημένοι μέχρι στιγμής. Αλλά ήμασταν ικανοί να παραδώσουμε τους καλύτερους ανθρώπους στην κοινωνία, στο έθνος;» Τα μαθήματα ευτυχίας, όπως είπε, είναι μέρος μίας μεγαλύτερης προσπάθειας. Υπό το πρόγραμμα, 100.000 μαθητές περνούν το πρώτο μισάωρο του σχολικού ωραρίου χωρίς να ανοίγουν βιβλία. Αντ' αυτού μαθαίνουν μέσα από εμπνευσμένες ιστορίες και δραστηριότητες καθώς και μέσα από ασκήσεις διαλογισμού. «Έμαθα ότι πρέπει να έχεις πίστη στον εαυτό σου και ότι αυτοί που προσπαθούν δεν αποτυγχάνουν ποτέ», σημείωσε ο Dipanshu Kumar, ένας 12χρονος μαθητής.




Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, τα παιδιά στο Δελχί επέστρεψαν στο σχολείο αυτόν τον μήνα και ανακάλυψαν ότι έχει προστεθεί έναν νέο μάθημα: Λέγεται «ευτυχία».


Οπως μεταδίδει η Washington Post, δεν ήταν αστείο. Σε μία χώρα όπου τα κορυφαία πανεπιστήμια απαιτούν μέσο όρο στα τεστ πάνω από 98%, η κυβέρνηση προχωράει σε μία μεγάλη αλλαγή. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τη σχολική επίδοση, στην ευημερία.


«Έχουμε τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου», είπε ο Manish Sisodia, υπουργός Παιδείας στο Δελχί, μιλώντας σε ένα γεμάτο στάδιο από δασκάλους που παρακολουθούσαν την έναρξη του νέου μαθήματος.


«Έχουμε τους καλύτερους επαγγελματίες. Είμαστε επιτυχημένοι μέχρι στιγμής. Αλλά ήμασταν ικανοί να παραδώσουμε τους καλύτερους ανθρώπους στην κοινωνία, στο έθνος;»


Τα μαθήματα ευτυχίας, όπως είπε, είναι μέρος μίας μεγαλύτερης προσπάθειας. Υπό το πρόγραμμα, 100.000 μαθητές περνούν το πρώτο μισάωρο του σχολικού ωραρίου χωρίς να ανοίγουν βιβλία. Αντ' αυτού μαθαίνουν μέσα από εμπνευσμένες ιστορίες και δραστηριότητες καθώς και μέσα από ασκήσεις διαλογισμού.


«Έμαθα ότι πρέπει να έχεις πίστη στον εαυτό σου και ότι αυτοί που προσπαθούν δεν αποτυγχάνουν ποτέ», σημείωσε ο Dipanshu Kumar, ένας 12χρονος μαθητής.


Πηγή; euro2day.gr
Σχόλια