Κυνήγι ΜΙΤ και πρακτόρων της ΕΥΠ για να μην απαχθούν οι 8 φυγάδες Τούρκοι πραξικοπηματίες

Γράφει: Γιάννης Πετρίδης Την ώρα που η Ελλάδα μετράει τις πληγές της - για άλλη μία φορά - φαίνεται ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να απαγάγει και να επιστρέψει τους 8 Τούρκους φυγάδες αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 με κάθε τρόπο: Κινήσεις της τουρκικής ΜΙΤ έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ, αλλά και από τους Αμερικανούς, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου έχουν μεταφερθεί ορισμένοι από τους φυγάδες και ειδικά αυτοί που έχουν λάβει ήδη πολιτικό άσυλο. Οι φυγάδες αλλάζουν θέσεις συνέχεια και απροειδοποίητα προκειμένου να μην είναι εύκολη η στοχοποίησή τους από την ΜΙΤ, η οποία κινείται με χαρακτηριστική ευκολία στην Αττική. Η ΜΙΤ έχει απαγάγει πάνω από 87 γκιουλενιστές 18 διαφορετικές χώρες από τότε που άρχισε τις επιχειρήσεις.  Η ανησυχία στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς την Παρασκευή η ΜΙΤ επιχείρησε απαγωγή οπαδού του Φετουλάχ Γκιουλέν από την... Μογγολία! Ομάδα πέντε πρακτόρων της ΜΙΤ απήγαγε τον 50χρονο Τούρκο Βεϊσέλ Ακτσάι την Παρασκευή το πρωί από το σπίτι του στην Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της χώρας, τον έβαλαν σε ένα φορτηγάκι και πήγαν στον αεροδρόμιο, όπου τον επιβίβασαν δια της βίας σε ένα lear jet της τουρκικής Αεροπορίας, το οποίο μπλοκαρίστηκε την τελευταία στιγμή από την μογγολική αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί από τους οικείους του για την απαγωγή. Ο Ακτσάι είναι γενικός διευθυντής του Empathy Worldwide Educational Institution το οποίο διαχειρίζεται τα σχολεία που ίδρυσε πριν 25 χρόνια στη Μογγολία το κίνημα του Γκιουλέν. Η Τουρκία έχει ζητήσει από τη Μογγολία να κλείσει τα τουρκικά αυτά σχολεία από το 2016. Επί οκτώ ώρες γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των απαγωγέων και των αρχών της Μογγολίας, οι οποίες αρνούνταν να επιτρέψουν την απογείωση του αεροπλάνου, ενώ η τουρκική κυβέρνηση απαιτούσε να δοθεί άδεια απογείωσης στο αεροσκάφος Βουλευτές και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο για να ζητήσουν την απελευθέρωση του Ακτσάι και αυτό φαίνεται ότι αυτό τον έσωσε! Ο Μπατσετσέγκ Μπατμούνχ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μογγολίας, προειδοποίησε τους αξιωματούχους της τουρκικής πρεσβείας ότι το αεροσκάφος θα αναχαιτιστεί αν απογειωθεί. Τελικά ο Βεϊσέλ Ακτσάι παραδόθηκε και το το τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε χωρίς αυτόν... Στην Ελλάδα περίπου 200 πράκτορες της ΕΥΠ και αστυνομικοί, εκτός από τους Αμερικανούς πράκτορες, ασχολούνται με την ασφάλεια των 8 φυγάδων.



Γράφει: Γιάννης Πετρίδης

Την ώρα που η Ελλάδα μετράει τις πληγές της - για άλλη μία φορά - φαίνεται ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να απαγάγει και να επιστρέψει τους 8 Τούρκους φυγάδες αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 με κάθε τρόπο: Κινήσεις της τουρκικής ΜΙΤ έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ, αλλά και από τους Αμερικανούς, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου έχουν μεταφερθεί ορισμένοι από τους φυγάδες και ειδικά αυτοί που έχουν λάβει ήδη πολιτικό άσυλο.

Οι φυγάδες αλλάζουν θέσεις συνέχεια και απροειδοποίητα προκειμένου να μην είναι εύκολη η στοχοποίησή τους από την ΜΙΤ, η οποία κινείται με χαρακτηριστική ευκολία στην Αττική.

Η ΜΙΤ έχει απαγάγει πάνω από 87 γκιουλενιστές 18 διαφορετικές χώρες από τότε που άρχισε τις επιχειρήσεις. 

Η ανησυχία στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς την Παρασκευή η ΜΙΤ επιχείρησε απαγωγή οπαδού του Φετουλάχ Γκιουλέν από την... Μογγολία!

Ομάδα πέντε πρακτόρων της ΜΙΤ απήγαγε τον 50χρονο Τούρκο Βεϊσέλ Ακτσάι την Παρασκευή το πρωί από το σπίτι του στην Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της χώρας, τον έβαλαν σε ένα φορτηγάκι και πήγαν στον αεροδρόμιο, όπου τον επιβίβασαν δια της βίας σε ένα lear jet της τουρκικής Αεροπορίας, το οποίο μπλοκαρίστηκε την τελευταία στιγμή από την μογγολική αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί από τους οικείους του για την απαγωγή.

Ο Ακτσάι είναι γενικός διευθυντής του Empathy Worldwide Educational Institution το οποίο διαχειρίζεται τα σχολεία που ίδρυσε πριν 25 χρόνια στη Μογγολία το κίνημα του Γκιουλέν. Η Τουρκία έχει ζητήσει από τη Μογγολία να κλείσει τα τουρκικά αυτά σχολεία από το 2016.

Επί οκτώ ώρες γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των απαγωγέων και των αρχών της Μογγολίας, οι οποίες αρνούνταν να επιτρέψουν την απογείωση του αεροπλάνου, ενώ η τουρκική κυβέρνηση απαιτούσε να δοθεί άδεια απογείωσης στο αεροσκάφος

Βουλευτές και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο για να ζητήσουν την απελευθέρωση του Ακτσάι και αυτό φαίνεται ότι αυτό τον έσωσε!

Ο Μπατσετσέγκ Μπατμούνχ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μογγολίας, προειδοποίησε τους αξιωματούχους της τουρκικής πρεσβείας ότι το αεροσκάφος θα αναχαιτιστεί αν απογειωθεί.

Τελικά ο Βεϊσέλ Ακτσάι παραδόθηκε και το το τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε χωρίς αυτόν...

Στην Ελλάδα περίπου 200 πράκτορες της ΕΥΠ και αστυνομικοί, εκτός από τους Αμερικανούς πράκτορες, ασχολούνται με την ασφάλεια των 8 φυγάδων.



pronews.gr

Σχόλια