Ο επικεφαλής των ΟΥΚ εκθέτει την κυβέρνηση-«Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει»

Ο επικεφαλής των ΟΥΚ εκθέτει την κυβέρνηση-«Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει» Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει! Καταλυτική είναι η μαρτυρία του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στην παραλία της κολάσεως στο Μάτι. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, η ομάδα του εντόπισε τους νεκρούς πολύ έγκαιρα, και συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, πριν νυχτώσει, γεγονός για το οποίο ενημέρωσαν τον αρχηγό που αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο Ραμάντα λίγο αφότου έπεσε το σκοτάδι. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι πολύ σύντομα εντοπίσαμε τα πρώτα θύματα και όπως χαρακτηριστικά είπε, ως αρχαιότερος αξιωματικός της ομάδας, «ενημέρωσα και την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου». «Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει», είπε χαρακτηριστικά. Γνωστοποίησε δε, ότι ειδοποιήθηκαν στις 6.30 το απόγευμα ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι άνθρωποι στα λιμανάκια στο Μάτι και ξεκίνησαν από τον Αγιο Κοσμά. «Φτάσαμε λίγο αργότερα καθώς ήταν έντονη η δυσκολία από τον καιρό. Με πλωτά μέσα και 7 μποφόρ καταφέραμε να προσεγγίσουμε. Εμείς φύγαμε με δύο σκάφη, ωστόσο στο λιμεναρχείο της Ραφήνας βρήκαμε πολλά πλωτά μέσα του λιμενικού, τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν 13. Βρήκαμε επίσης 20 σκάφη ιδιωτών τα οποία τα είχε συντονίσει το λιμεναρχείο της Ραφήνας και ακόμα περισσότερα τα οποία είχαν κληθεί αυτοβούλως», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δ. Μπαλτάκος. Στην επιχείρηση, όπως είπε, πήραν μέρος και έξι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας που είχαν φτάσει μέσα από τις φλόγες στην παραλία και αυτοί με αυτοθυσία βοήθησαν τους αποκλεισμένους να επιβιβαστούν στα φουσκωτά. «Το πρώτο πράγμα που αντικρίσαμε ήταν εκατοντάδες πολίτες να παραμένουν στο νερό και στην ακτή (…) είδαμε τους αξιωματικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της αστυνομίας και συντονιστήκαμε μαζί τους από θαλάσσης με φακούς. Έπειτα, προσπαθήσαμε να βάλουμε τους ανθρώπους στα σκάφη.», σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, σημείωσε: «Η υπηρεσία μου, τα φουσκωτά τα ιδιωτικά στα οποία είχε ανέβει πάνω έβγαλε στο λιμάνι της Ραφήνας και σε σκάφη του λιμενικού 465 άτομα και το Λιμενικό πάνω από 700».




Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει!











Καταλυτική είναι η μαρτυρία του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στην παραλία της κολάσεως στο Μάτι.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, η ομάδα του εντόπισε τους νεκρούς πολύ έγκαιρα, και συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, πριν νυχτώσει, γεγονός για το οποίο ενημέρωσαν τον αρχηγό που αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο Ραμάντα λίγο αφότου έπεσε το σκοτάδι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι πολύ σύντομα εντοπίσαμε τα πρώτα θύματα και όπως χαρακτηριστικά είπε, ως αρχαιότερος αξιωματικός της ομάδας, «ενημέρωσα και την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου». «Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Γνωστοποίησε δε, ότι ειδοποιήθηκαν στις 6.30 το απόγευμα ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι άνθρωποι στα λιμανάκια στο Μάτι και ξεκίνησαν από τον Αγιο Κοσμά.

«Φτάσαμε λίγο αργότερα καθώς ήταν έντονη η δυσκολία από τον καιρό. Με πλωτά μέσα και 7 μποφόρ καταφέραμε να προσεγγίσουμε. Εμείς φύγαμε με δύο σκάφη, ωστόσο στο λιμεναρχείο της Ραφήνας βρήκαμε πολλά πλωτά μέσα του λιμενικού, τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν 13. Βρήκαμε επίσης 20 σκάφη ιδιωτών τα οποία τα είχε συντονίσει το λιμεναρχείο της Ραφήνας και ακόμα περισσότερα τα οποία είχαν κληθεί αυτοβούλως», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δ. Μπαλτάκος.

Στην επιχείρηση, όπως είπε, πήραν μέρος και έξι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας που είχαν φτάσει μέσα από τις φλόγες στην παραλία και αυτοί με αυτοθυσία βοήθησαν τους αποκλεισμένους να επιβιβαστούν στα φουσκωτά.

«Το πρώτο πράγμα που αντικρίσαμε ήταν εκατοντάδες πολίτες να παραμένουν στο νερό και στην ακτή (…) είδαμε τους αξιωματικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της αστυνομίας και συντονιστήκαμε μαζί τους από θαλάσσης με φακούς. Έπειτα, προσπαθήσαμε να βάλουμε τους ανθρώπους στα σκάφη.», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σημείωσε: «Η υπηρεσία μου, τα φουσκωτά τα ιδιωτικά στα οποία είχε ανέβει πάνω έβγαλε στο λιμάνι της Ραφήνας και σε σκάφη του λιμενικού 465 άτομα και το Λιμενικό πάνω από 700».

mikrometoxos.gr
Σχόλια