Η Ρωσία θα αυξήσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου

Η Ρωσία θα αυξήσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου Η Ρωσία θα αυξήσει τον Ιούλιο την παραγωγή πετρελαίου κατά 200-250 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως στο πλαίσιο της απόφασης του ΟΠΕΚ+, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής των χωρών της ομάδας BRICS που πραγματοποιείται στο Γιχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Πρόσφατα κατά την διάρκεια της συνάντησης των υπουργών του ΟΠΕΚ+ που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Βιένη, ο Νόβακ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως. Αρχικά η Ρωσία είχε μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στα 10,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ποσότητα που είναι μικρότερη κατά 300 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως από τα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2016. Η συμφωνία ίσχυε έως το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά τροποποιήθηκε τον Ιούνιο στην Βιέννη. Στην συνάντηση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ+ στην Βιέννη συμφωνήθηκε να αυξήσουν την παραγωγή κατά 1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τα επίπεδα του Μαΐου του 2018. Όπως δήλωσε ο Νόβακ, η Ρωσία βάσει αυτής της συμφωνίας αποκτά την δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως (η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με την παραγωγή 5 τόνων το εξάμηνο). (ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Η Ρωσία θα αυξήσει τον Ιούλιο την παραγωγή πετρελαίου κατά 200-250 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως στο πλαίσιο της απόφασης του ΟΠΕΚ+, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής των χωρών της ομάδας BRICS που πραγματοποιείται στο Γιχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Πρόσφατα κατά την διάρκεια της συνάντησης των υπουργών του ΟΠΕΚ+ που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Βιένη, ο Νόβακ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως.

Αρχικά η Ρωσία είχε μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στα 10,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ποσότητα που είναι μικρότερη κατά 300 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως από τα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2016. Η συμφωνία ίσχυε έως το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά τροποποιήθηκε τον Ιούνιο στην Βιέννη. Στην συνάντηση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ+ στην Βιέννη συμφωνήθηκε να αυξήσουν την παραγωγή κατά 1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τα επίπεδα του Μαΐου του 2018.

Όπως δήλωσε ο Νόβακ, η Ρωσία βάσει αυτής της συμφωνίας αποκτά την δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως (η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με την παραγωγή 5 τόνων το εξάμηνο).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Σχόλια