Προκλητικό τουρκικό πρωτοσέλιδο: Λόγω της εχθρότητας της Ελλάδας για Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι

«Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι», αναφέρει σε άρθρο της στις 25 Ιουλίου 2018 η ακραία εθνικιστική τουρκική εφημερίδα Yeni Akit. Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι η Τουρκία ήθελε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσει μόνη της στην πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της γείτονος, αλλά οι ελληνικές αρχές απορρίπτοντας την πρόταση της Τουρκίας, έγιναν η αιτία να χαθούν δεκάδες ζωές. Αυτή η κίνηση προκάλεσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την αντίδραση του λαού και σχολιάστηκε ως «ένδειξη έχθρας κατά της Τουρκίας από την γείτονα κυβέρνηση». Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ στην Τουρκία ήταν έτοιμα 5 αεροσκάφη και 24 ελικόπτερα για να πάνε να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, έτοιμα ήταν και τα συνεργεία διάσωσης της χώρας, αλλά η Ελλάδα απέρριψε τη βοήθεια της Τουρκίας, η Ε.Ε. ακόμη δεν είχε στείλει βοήθεια και έτσι την πρώτη βοήθεια την πήρε από τους Κύπριους.

«Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι», αναφέρει σε άρθρο της στις 25 Ιουλίου 2018 η ακραία εθνικιστική τουρκική εφημερίδα Yeni Akit.


Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι η Τουρκία ήθελε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσει μόνη της στην πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της γείτονος, αλλά οι ελληνικές αρχές απορρίπτοντας την πρόταση της Τουρκίας, έγιναν η αιτία να χαθούν δεκάδες ζωές.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την αντίδραση του λαού και σχολιάστηκε ως «ένδειξη έχθρας κατά της Τουρκίας από την γείτονα κυβέρνηση».

Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ στην Τουρκία ήταν έτοιμα 5 αεροσκάφη και 24 ελικόπτερα για να πάνε να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, έτοιμα ήταν και τα συνεργεία διάσωσης της χώρας, αλλά η Ελλάδα απέρριψε τη βοήθεια της Τουρκίας, η Ε.Ε. ακόμη δεν είχε στείλει βοήθεια και έτσι την πρώτη βοήθεια την πήρε από τους Κύπριους.

tanea.gr

Σχόλια