ΚΟΣΜΟΣ


Προσαρμοσμένη Αναζήτηση

Είδη λαθρεμπορίου άγριας ζωής, αποκαλύπτουν την ανθρώπινη διαστροφή, μακάβρια αντικείμενα στο αποθετήριο του Κολοράντο των ΗΠΑ
Κολοράντο, προϊόντα άγριας ζωής που κατασχέθηκαν στα Αμερικανικά λιμάνια, βρίσκονται στο αποθετήριο του " National Wildlife Property Repository" στο Colorado.
Τα προϊόντα λαθρεμπορίου άγριας ζωής, που κατασχέθηκαν και αποθηκεύτηκαν σε αυτό το χώρο, περιλαμβάνουν 1.3 εκατομμύρια αντικείμενα.
Σύμφωνα με το World Wildlife Fund, αυτό το οργανωμένο έγκλημα, αποφέρει τζίρο 20 δισ.δολαρίων, ετησίως.
Η ομάδα παρακολούθησης της άγριας φύσης TRAFFIC λέει ότι το εμπόριο διακινείται από «εδραιωμένα εγκληματικά συνδικάτα κινεζικής καταγωγής» στη Νότια Αφρική για να παραχθούν βραχιόλια, σκόνες και χάντρες από κέρατα ρινόκερου και άλλα μέρη απειλούμενων ζώων.
Τα προϊόντα λαθρεμπορίου απειλούμενων με εξαφάνιση αγρίων ζώων, περιλαμβάνουν δέρματα, ταριχευμένα ζώα και μορφές σκόνης από τα οστά.
Μεγάλο μέρος της ζήτησης προέρχεται από την Κίνα και η λαθροθηρία πραγματοποιείται στην Αφρική πριν κατευθυνθεί προς τα λιμάνια των ΗΠΑ.
το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στην Ασία και την Αφρική, οι ΗΠΑ παίζουν επίσης ρόλο.
Μακάβρια αντικείμενα, αποκαλύπτουν την ανθρώπινη διαστροφή στα είδη, που διακινούνται στη μαύρη αγορά.
Ανατριχιαστικά ταριχευμένα έμβρυα τίγρης, που αποσπάστηκαν από την παγιδευμένη μάνα τους, ψηλές -έως το μηρό- μπότες από δέρμα κόμπρας, πόδι από μωρό ρινόκερου που το έκαναν βάση για στυλό, ταριχευμένα μωρά λεοπάρδαλης, κεφάλι φαλακρού αετού, οστά και κρανία ζώων, ελεφαντόδοντο, πορτοφόλια από δέρμα πύθωνα, ταριχευμένες αρκούδες και πίθηκοι, κεφάλια ρινόκερων μέχρι και σταχτοδοχεία από πόδια ελέφαντα...
Αυτά τα αντικείμενα, που μεταφέρονται από λιμάνια στις ΗΠΑ, αποθηκεύονται σε μια αποθήκη 16.000 τετραγωνικών ποδιών στο Denver, στο Κολοράντο, σε ένα ασφαλές περιβάλλον και χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία, σχετικά με τις προσπάθειες διατήρησης καθώς και τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.
Η Sarah Metzer, ειδικός της εκπαίδευσης στο National Repository Property Wildlife, λέει ότι η ομάδα της, προσπαθεί να γίνει η φωνή αυτών των ζώων.
Το αποθετήριο στο Denver, ιδρύθηκε το 1995 και χρησιμεύει κυρίως για την εκπαίδευση σχετικά με τη λαθροθηρία και την παράνομη διακίνηση, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για την παρακολούθηση και καταλογογράφηση των αντικειμένων που διέρχονται από τη μαύρη αγορά.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5953079/Inside-grisly-Colorado-warehouse-black-market-wildlife-contraband.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας: