Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του #Tokyo2020

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του #Tokyo2020 Η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 ανακοίνωσε, μετά και την έγκριση του από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το πρόγραμμα των Αγώνων με τα 33 αθλήματα που θα προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα το καλοκαίρι του 2020 από την ιαπωνική πρωτεύουσα. Η αυλαία της 32ης Ολυμπιάδας θα ανοίξει επίσημα στην τελετή έναρξης που θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου. Το άθλημα που θα ξεκινήσει τους Αγώνες είναι το σόφτμπολ, στις 22 Ιουλίου στη Φουκουσίμα. Την ίδια μέρα θα γίνουν και αγώνες ποδοσφαίρου ενώ την ημέρα της επίσημης έναρξης θα γίνουν αγώνες κωπηλασίας και τοξοβολίας. Οι ημιτελικοί και τελικοί του Καράτε, που εντάχθηκε πρόσφατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα έχει την εντυπωσιακή πρεμιέρα του στη γενέτειρά του, θα γίνουν το τριήμερο 6-8 Αυγούστου στο Νippon Budokan. Oι αθλητές και αθλήτριες του Τζούντο θα αγωνισθούν από τις 25 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου. Οι αγώνες της Ιστιοπλοΐας θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου από την Ενοσίμα με τους τελικούς να είναι το πρώτο πενταήμερο του Αυγούστου. Την Κυριακή 9 Αυγούστου θα δοθεί η εκκίνηση του Μαραθωνίου. Όπως έχει ανακοινώσει η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, οι Αγώνες θα γίνουν σε συνολικά 42 χώρους. Σε 24 ήδη υπάρχοντες, σε 10 προσωρινούς και σε 8 νέες μόνιμες εγκαταστάσεις, 3 από τις οποίες θα είναι στους νομούς Φουκουσίμα, Ιμπαράκι και Μιγιάγκι, περιοχές που γνώρισαν τεράστιες καταστροφές στο σεισμό και τσουνάμι του 2011. Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες στην κατάρτιση του προγράμματος της κολύμβησης, καλλιτεχνικής κολύμβησης και καταδύσεων που σύμφωνα με την Επιτροπή θα οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί σύντομα. Να σημειώσουμε ότι λόγω της διαφοράς ώρας – 6 ώρες μπροστά η Ιαπωνία το καλοκαίρι – στην Ελλάδα θα παρακολουθούμε ζωντανά τους περισσότερους αγώνες τις πρωϊνές ώρες. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στη σελίδα του Tokyo 2020 greecejapan



Η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 ανακοίνωσε, μετά και την έγκριση του από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το πρόγραμμα των Αγώνων με τα 33 αθλήματα που θα προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα το καλοκαίρι του 2020 από την ιαπωνική πρωτεύουσα. Η αυλαία της 32ης Ολυμπιάδας θα ανοίξει επίσημα στην τελετή έναρξης που θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου.


Το άθλημα που θα ξεκινήσει τους Αγώνες είναι το σόφτμπολ, στις 22 Ιουλίου στη Φουκουσίμα. Την ίδια μέρα θα γίνουν και αγώνες ποδοσφαίρου ενώ την ημέρα της επίσημης έναρξης θα γίνουν αγώνες κωπηλασίας και τοξοβολίας.

Οι ημιτελικοί και τελικοί του Καράτε, που εντάχθηκε πρόσφατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα έχει την εντυπωσιακή πρεμιέρα του στη γενέτειρά του, θα γίνουν το τριήμερο 6-8 Αυγούστου στο Νippon Budokan. Oι αθλητές και αθλήτριες του Τζούντο θα αγωνισθούν από τις 25 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου. Οι αγώνες της Ιστιοπλοΐας θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου από την Ενοσίμα με τους τελικούς να είναι το πρώτο πενταήμερο του Αυγούστου. Την Κυριακή 9 Αυγούστου θα δοθεί η εκκίνηση του Μαραθωνίου.

Όπως έχει ανακοινώσει η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, οι Αγώνες θα γίνουν σε συνολικά 42 χώρους. Σε 24 ήδη υπάρχοντες, σε 10 προσωρινούς και σε 8 νέες μόνιμες εγκαταστάσεις, 3 από τις οποίες θα είναι στους νομούς Φουκουσίμα, Ιμπαράκι και Μιγιάγκι, περιοχές που γνώρισαν τεράστιες καταστροφές στο σεισμό και τσουνάμι του 2011.

Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες στην κατάρτιση του προγράμματος της κολύμβησης, καλλιτεχνικής κολύμβησης και καταδύσεων που σύμφωνα με την Επιτροπή θα οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί σύντομα.

Να σημειώσουμε ότι λόγω της διαφοράς ώρας – 6 ώρες μπροστά η Ιαπωνία το καλοκαίρι – στην Ελλάδα θα παρακολουθούμε ζωντανά τους περισσότερους αγώνες τις πρωϊνές ώρες.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στη σελίδα του Tokyo 2020

greecejapan
olympia.gr
Σχόλια