Η Πρώτη Προσομοίωση Μαύρης Τρύπας (Βίντεο)

Η Πρώτη Προσομοίωση Μαύρης Τρύπας (Βίντεο)... Η πρώτη προσομοίωση μαύρης τρύπας Μια εκπληκτική προσομοίωση μας επιτρέπει μια εικονική περιήγηση σε μια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας. Το βίντεο δείχνει τη σκόνη και τα αέρια που «χτυπούν» τη μαύρη τρύπα, η οποία λέγεται Τοξότης Α*, με ταχύτητες μέχρι και 56.000 μίλια ανά δευτερόλεπτο (90.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο). Οι επιστήμονες γνώριζαν την ύπαρξη αυτής της υπερμεγέθους μαύρης τρύπας, που βρίσκεται στη μέση του γαλαξία μας, ωστόσο είναι «κρυμμένη» πίσω από τεράστιες μάζες αερίου, για αυτό και έχουν ελλιπείς πληροφορίες για αυτή. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Radboud της Ολλανδίας και του Πανεπιστημίου Goethe της Γερμανίας δημιούργησαν την πρώτη πραγματική προσομοίωση του αντικειμένου στον κόσμο, για να δείξουν πώς μοιάζει μια μαύρη τρύπα με το γυμνό μάτι. «Η προσομοίωση εικονικής πραγματικότητας δημιουργεί μία από τις πιο ρεαλιστικές απόψεις του άμεσου περιβάλλοντος της μαύρης τρύπας», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Jordy Davelaar. «Θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για το πώς συμπεριφέρονται οι μαύρες τρύπες». «Το ταξίδι σε μια μαύρη τρύπα στη διάρκεια της ζωής μας είναι αδύνατο, έτσι οι οπτικοποιήσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε περισσότερα για αυτά τα συστήματα». Ο Τοξότης Α * βρίσκεται περίπου 26.000 έτη φωτός από τη Γη, και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι έχει έκταση 27 εκατομμύρια μίλια (44 εκατομμύρια χλμ.).


Η πρώτη προσομοίωση μαύρης τρύπας Μια εκπληκτική προσομοίωση μας επιτρέπει μια εικονική περιήγηση σε μια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας. Το βίντεο δείχνει τη σκόνη και τα αέρια που «χτυπούν» τη μαύρη τρύπα, η οποία λέγεται Τοξότης Α*, με ταχύτητες μέχρι και 56.000 μίλια ανά δευτερόλεπτο (90.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο).

Οι επιστήμονες γνώριζαν την ύπαρξη αυτής της υπερμεγέθους μαύρης τρύπας, που βρίσκεται στη μέση του γαλαξία μας, ωστόσο είναι «κρυμμένη» πίσω από τεράστιες μάζες αερίου, για αυτό και έχουν ελλιπείς πληροφορίες για αυτή. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Radboud της Ολλανδίας και του Πανεπιστημίου Goethe της Γερμανίας δημιούργησαν την πρώτη πραγματική προσομοίωση του αντικειμένου στον κόσμο, για να δείξουν πώς μοιάζει μια μαύρη τρύπα με το γυμνό μάτι. «Η προσομοίωση εικονικής πραγματικότητας δημιουργεί μία από τις πιο ρεαλιστικές απόψεις του άμεσου περιβάλλοντος της μαύρης τρύπας», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Jordy Davelaar. «Θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για το πώς συμπεριφέρονται οι μαύρες τρύπες». «Το ταξίδι σε μια μαύρη τρύπα στη διάρκεια της ζωής μας είναι αδύνατο, έτσι οι οπτικοποιήσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε περισσότερα για αυτά τα συστήματα». Ο Τοξότης Α * βρίσκεται περίπου 26.000 έτη φωτός από τη Γη, και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι έχει έκταση 27 εκατομμύρια μίλια (44 εκατομμύρια χλμ.). 



Σχόλια