«Το χέρι του Θεού» που ανήκει σε τεράστιο άγαλμα του Ηρακλέους στην Ιορδανία

«Το χέρι του Θεού» που ανήκει σε τεράστιο άγαλμα του Ηρακλέους στην Ιορδανία Στην πόλη του Αμμάν, βρίσκεται ο Ναός του Ηρακλέους, ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 162 και 166 μ.Χ. κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής κατοχής, επίΑυτοκράτορος Μάρκου Αυρηλίου και ήταν αναμφισβήτητα ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο για την εποχή του. Το μέγεθος του ναού δε, ξεπερνούσε κάθε μνημείο και στην ίδια την Ρώμη. Ο ναός είχε μέγεθος 35 μέτρα μήκους και πλάτους 20 μέτρα. Στο εσωτερικό του υπήρχε ένα τεράστιο άγαλμα του Ηρακλέους που ξεπερνούσε τα 12 μέτρα. Ο Ναός βρίσκεται τώρα σε ερείπια και ένα από τα πιο περίεργα πράγματα που έχουν απομείνει στην περιοχή είναι ένα μεγάλο μαρμάρινο χέρι με μόνο τρία δάκτυλα. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν τώρα ότι αυτό το εξωπραγματικό σκέλος θα πρέπει κάποτε να ανήκε στο γιγαντιαίο 12 μέτρων μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλέους, που βρισκόταν δίπλα στο ναό. Το μέγεθός του το κατέτασσε σε ένα από τα μεγαλύτερα μαρμάρινα αγάλματα που είχαν κατασκευασθεί στον κόσμο. Με τα περισσότερα από τα απομεινάρια του αγάλματος και του Ναού να λείπουν από την περιοχή – που χωρίς αμφιβολία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την αρχαιότητα αλλά και τώρα ως οικοδομικά υλικά – η αρχική όψη του αγάλματος έχει από καιρό χαθεί στα βάθη του χρόνου.



Στην πόλη του Αμμάν, βρίσκεται ο Ναός του Ηρακλέους, ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 162 και 166 μ.Χ. κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής κατοχής, επίΑυτοκράτορος Μάρκου Αυρηλίου και ήταν αναμφισβήτητα ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο για την εποχή του.

Το μέγεθος του ναού δε, ξεπερνούσε κάθε μνημείο και στην ίδια την Ρώμη. Ο ναός είχε μέγεθος 35 μέτρα μήκους και πλάτους 20 μέτρα. Στο εσωτερικό του υπήρχε ένα τεράστιο άγαλμα του Ηρακλέους που ξεπερνούσε τα 12 μέτρα.

Ο Ναός βρίσκεται τώρα σε ερείπια και ένα από τα πιο περίεργα πράγματα που έχουν απομείνει στην περιοχή είναι ένα μεγάλο μαρμάρινο χέρι με μόνο τρία δάκτυλα.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν τώρα ότι αυτό το εξωπραγματικό σκέλος θα πρέπει κάποτε να ανήκε στο γιγαντιαίο 12 μέτρων μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλέους, που βρισκόταν δίπλα στο ναό.


Το μέγεθός του το κατέτασσε σε ένα από τα μεγαλύτερα μαρμάρινα αγάλματα που είχαν κατασκευασθεί στον κόσμο.

Με τα περισσότερα από τα απομεινάρια του αγάλματος και του Ναού να λείπουν από την περιοχή – που χωρίς αμφιβολία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την αρχαιότητα αλλά και τώρα ως οικοδομικά υλικά – η αρχική όψη του αγάλματος έχει από καιρό χαθεί στα βάθη του χρόνου.


Πηγή
Σχόλια