Συνεργασία Ελλάδος –Κύπρου-Ισραήλ για τo DarkWeb

Συνεργασία Ελλάδος –Κύπρου-Ισραήλ για τo DarkWeb Ελλάδα- Κύπρος και Ισραήλ θα ήθελαν να συνεργαστούν με τη βοήθεια και των νέων, που σπουδάζουν σχετικά επαγγέλματα στο εξωτερικό, στην αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων (fake news), τη "σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου", δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ. "Θα μπορούσαμε σε μια διημερίδα να βάλουμε αυτό το θέμα, ώστε να βρούμε φίλτρα για να αποβάλουμε αυτό το τοξικό που υπάρχει στην καθημερινότητά μας" ανέφερε ο κ. Κουίκ, μετά τη συνάντησή του στην Λευκωσία με τον επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και τους Αποδήμους, Φώτη Φωτίου, και τον πρόεδρο του "Jewish Agency for Israel" του μεγαλύτερου οργανισμού των Ισραηλινών της διασποράς, Ισαάκ Χέρτζογκ . Ο κ. Κουίκ μίλησε για μια νέα δυναμική στα θέματα τριμερούς συνεργασίας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Ισραήλ, στις 20 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα συζητηθούν τα θέματα διασποράς. Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι στη Λευκωσία αποφασίστηκε ακόμη μία συνέργεια, τον ερχόμενο Ιούνιο στον Καναδά, όπου έχουν και οι τρεις χώρες σημαντικές ομογενειακές οργανώσεις. "Με τη συνεργασία του κ. Χέρτζογκ προσβλέπουμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα πολύ δυναμική συνέργεια των τριών χωρών, που σε γενικότερο επίπεδο Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ δουλεύουν πολύ αποφασιστικά για να είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή, τόνισε και ανέφερε ως παράδειγμα τους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος" Ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι φιλοδοξία είναι, με τη βοήθεια των διασπορών μας, να μπορούμε να συνεισφέρουμε στη συνεργασία των τριών χωρών". Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, με τον οποίον αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς για το Κυπριακό, για ζητήματα που αφορούν στις καλές σχέσεις και την ομαλή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας, καθώς επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο εκκλησιαστικό όσο και το πολιτικό σκηνικό. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δείπνο και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δώρισε στον κ. Κουίκ μία αργυρή εικόνα με τον Απόστολο Παύλο να ευαγγελίζεται τον χριστιανισμό στην Πάφο, ενώπιον του ανθυπάτου Σεργίου Παύλου. Ο κ. Κουίκ συναντήθηκε με τον ηγούμενο της Μονής Κύκκου, Νικηφόρο και επισκέφτηκε το Μνημείο Κυπρο-Ισραηλινής Φιλίας.



Ελλάδα- Κύπρος και Ισραήλ θα ήθελαν να συνεργαστούν με τη βοήθεια και των νέων, που σπουδάζουν σχετικά επαγγέλματα στο εξωτερικό, στην αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων (fake news), τη "σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου", δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.
"Θα μπορούσαμε σε μια διημερίδα να βάλουμε αυτό το θέμα, ώστε να βρούμε φίλτρα για να αποβάλουμε αυτό το τοξικό που υπάρχει στην καθημερινότητά μας" ανέφερε ο κ. Κουίκ, μετά τη συνάντησή του στην Λευκωσία με τον επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και τους Αποδήμους, Φώτη Φωτίου, και τον πρόεδρο του "Jewish Agency for Israel" του μεγαλύτερου οργανισμού των Ισραηλινών της διασποράς, Ισαάκ Χέρτζογκ . Ο κ. Κουίκ μίλησε για μια νέα δυναμική στα θέματα τριμερούς συνεργασίας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Ισραήλ, στις 20 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα συζητηθούν τα θέματα διασποράς. Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι στη Λευκωσία αποφασίστηκε ακόμη μία συνέργεια, τον ερχόμενο Ιούνιο στον Καναδά, όπου έχουν και οι τρεις χώρες σημαντικές ομογενειακές οργανώσεις.


"Με τη συνεργασία του κ. Χέρτζογκ προσβλέπουμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα πολύ δυναμική συνέργεια των τριών χωρών, που σε γενικότερο επίπεδο Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ δουλεύουν πολύ αποφασιστικά για να είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή, τόνισε και ανέφερε ως παράδειγμα τους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος" Ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι φιλοδοξία είναι, με τη βοήθεια των διασπορών μας, να μπορούμε να συνεισφέρουμε στη συνεργασία των τριών χωρών".


Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, με τον οποίον αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς για το Κυπριακό, για ζητήματα που αφορούν στις καλές σχέσεις και την ομαλή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας, καθώς επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο εκκλησιαστικό όσο και το πολιτικό σκηνικό.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δείπνο και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δώρισε στον κ. Κουίκ μία αργυρή εικόνα με τον Απόστολο Παύλο να ευαγγελίζεται τον χριστιανισμό στην Πάφο, ενώπιον του ανθυπάτου Σεργίου Παύλου. Ο κ. Κουίκ συναντήθηκε με τον ηγούμενο της Μονής Κύκκου, Νικηφόρο και επισκέφτηκε το Μνημείο Κυπρο-Ισραηλινής Φιλίας.


ΠΗΓΗ: Capital.gr
Σχόλια