Σύφιλη και γονόρροια σε μεγάλη άνοδο στη Βρετανία. έγκυες μολύνουν τα μωρά τους μέσω του πλακούντα, το φαινόμενο βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1940.
νεογέννητο μωρό πέθανε από σύφιλη* στη Βρετανία "για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες",
καθώς οι περιπτώσεις της "sexually transmitted infection" (STI) έχουν αυξηθεί κατά 20% σε ένα έτος
*(syphilis, which the bacterium Treponema pallidum causes)
η μετάδοση (STI) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται όλο και πιο συχνή.
Η σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (STI) σκοτώνει τα μωρά στη Βρετανία για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, με περιπτώσεις στα υψηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1940.
Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες πηγαίνουν στο νοσοκομείο με την ασθένεια, η οποία μπορεί να περάσει από τον πλακούντα
Η Βρετανική Ένωση Σεξουαλικής Υγείας και η ένωση για τον ιό HIV δήλωσαν ότι, τα μωρά που μολύνονται έχουν «άσχημα αποτελέσματα».
Τα περιστατικά της σύφιλης αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και φέρονται να βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από το 1949
οι ειδικοί λένε πως αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που περνούν τη μόλυνση στα μωρά τους (οι φωτο δείχνουν τα βακτηρίδια της σύφιλης)
«Βλέπουμε νεογνική σύφιλη για πρώτη φορά σε δεκαετίες και θάνατο νεογνών λόγω σύφιλης στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Δρ Olwen Williams, πρόεδρος της BASHH.
«Νομίζω ότι αυτό πιθανώς αντανακλά ορισμένα ζητήματα που έχουμε.
«Βλέπουμε αύξηση των γυναικών που παρουσιάζουν μολυσματική σύφιλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτό έχει κακά αποτελέσματα».
Ενώ μιλούσε στην Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Κοινοβουλίου, ο Δρ Williams δήλωσε ότι τουλάχιστον ένα βρέφος πέθανε το περασμένο έτος λόγω σύφιλης.
γίνεται η διασπορά της ασθένειας, από το σεξ χωρίς προστασία, η λοίμωξη θεραπεύεται αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας αν παραβλεφθεί ή μολύνει μια έγκυο γυναίκα ή ένα μωρό.
Μπορεί να εξαπλωθεί από τη μητέρα στο παιδί μέσω του πλακούντα προτού γεννηθεί ένα μωρό και πιθανώς να προκαλέσει αποβολή ή θνησιμότητα.
Οι περιπτώσεις της σύφιλης είναι οι υψηλότερες που έχουν βρεθεί εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια στη Βρετανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, με αύξηση 20% μεταξύ 2016 και 2017.
Τα στατιστικά στοιχεία πέρυσι έδειξαν ότι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης της σύφιλης, αυξάνονται επίσης σε άτομα άνω των 65 ετών, των οποίων η βελτίωση της υγείας και η πρόσβαση σε φάρμακα, όπως το Viagra, τα διατηρούν σεξουαλικά ενεργά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο Δρ Williams δήλωσε ότι οι περικοπές του προϋπολογισμού στις υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας και οι άνθρωποι που έχουν δυσκολία πρόσβασης, έχουν συμβάλει στη διάδοση της ασθένειας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο του αυξανόμενου αριθμού των μωρών που γεννιούνται με σύφιλη, ενώ τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν ότι το υψηλότερο ποσοστό μέσα σε 20 χρόνια, εμφανίστηκε το 2018.
Το ποσοστό διπλασιάστηκε σε τέσσερα χρόνια, με 918 νεογέννητα να έχουν μολυνθεί από τις μητέρες τους πέρυσι - με μεγάλο ποσοστό στην Καλιφόρνια.
Στη συζήτησή με την Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, ο Δρ Williams προειδοποίησε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί να δαπανήσει εκατομμύρια λίρες για να θεραπεύσει σύντομα τη γονόρροια που είναι ανθεκτική στα αντιβιοτικά.


https://www.dailymail.co.uk/health/article-6670639/UK-babies-born-syphilis-sexual-health-expert-warns.html?ito=social-twitter_dailymailUK

το φαινόμενο αποδίδεται σε μείωση του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο σημαντικό είναι το δεύτερο σκέλος του προβλήματος που αποτελεί η ανάπτυξη της επικίνδυνης σεξουαλικά συμπεριφοράς (χωρίς προφύλαξη, σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, δυσκολία ελέγχου της υγείας παράνομων μεταναστών κλπ) ενώ η ανάπτυξη ανθεκτικότητας των λοιμώξεων στα αντιβιοτικά μπορεί να σημαίνει το τέλος της σύγχρονης ιατρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας