Μανιάς: Ζημία 65 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο...από τιμολόγηση φαρμάκων το 2011...

Επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα είχε καταθέσει για την υπόθεση Νοβάρτις και τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ο Νίκος Μανιάς, πρώην σύμβουλος του υπουργείου Υγείας, κατά την κατάθεση του στην...
Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής

Ο Ν. Μανιάς, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως  το φάρμακο της Novartis, Gilenya, για το οποίο διώκεται ο Ανδρ. Λοβέρδο, εισήχθη παράνομα στην αγορά, ενώ σημείωσε πως από την τιμολόγηση φαρμάκων το 2011 προέκυψε διαφορά 65 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα, ο Ν. Μανιάς επιβεβαίωσε τα όσα είχε καταθέσει για την υπόθεση Νοβάρτις στην τότε γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, ενώ πρόσθεσε πως έχει καταθέσει 27.000 έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, αναγνώρισε αυτά που είχε καταθέσει για την κλήση του τον Ιούνιο του 2011 από την Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας να υπολογίσει τις τιμές των φαρμάκων με διαφορετικά σενάρια. Από τον υπολογισμό προέκυπτε μια διαφορά 65 εκατομμυρίων μεταξύ του σεναρίου που προβλεπόταν από τον νόμο και του σεναρίου που τελικά επελέγη με υπουργική απόφαση Λοβέρδου.  Εφόσον υπάρχει μεγαλύτερη τιμη, υπάρχουν μεγαλύτερα κέρδη, τόνισε, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές ο Ν. Μανιάς.

Επιπλέον, ο κ. Μανιάς παραδέχτηκε πως η δημοσιογράφος, Έλενα Φυντανίδου, είχε μεσολαβήσει ώστε να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο Νίκο Χασαποπουλο, κουμπάρο, του Ανδρ. Λοβέρδου, στο εστιατόριο "Βιβλιοθήκη", όπου του προτάθηκε να αγοράσουν του σύστημα του για την τιμολόγηση...

left.gr
Σχόλια