850 νέα οπλικά συστήματα θα παραλάβει η Στρατιά Κεντρικής Ρωσίας

850 νέα οπλικά συστήματα θα παραλάβει η Στρατιά Κεντρικής Ρωσίας KALININGRAD REGION, RUSSIA – MARCH 11, 2019: S-400 Triumf anti-aircraft missile system crews have assumed combat duty in the Kaliningrad Region, the system designed to repel any contemporary aerospace attack, such as stealth and fighter aircraft, bombers, cruise and ballistic missiles, drones and hypersonic targets. Vitaly Nevar/TASS Μεταξύ τους 19 αεροσκάφη, 10 σταθμούς ραντάρ και 145 στοιχεία εξοπλισμού τεθωρακισμένων Τα ρωσικά στρατεύματα στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια θα παραλάβουν εντός του 2020 850 νέα οπλικά συστήματα. Την αποκάλυψη έκανε την Δευτέρα ο διοικητής της Κεντρικής Περιφέρειας, υποστράτηγος Alexander Lapin. “To 2020 οι μονάδες και οι σχηματισμοί της Κεντρικής Περιφέρειας θα παραλάβουν 850 συστήματα νέα και αναβαθμισμένα οπλικά συστήματα. Αυτά θα περιλαμβάνουν 19 αεροσκάφη, 10 ραντάρ, 145 συστήματα οπλισμού και θωράκισης τεθωρακισμένων οχημάτων και εξοπλισμό για τα στρατεύματα άλλων στρατιωτικών κλάδων”, είπε ο στρατηγός. “Επίσης, 4 συγκροτήματα του αντιαεροπορικού συστήματος μέσης-μεγάλης ακτίνας S-400 ‘Triumph’ θα έρθουν για τις μονάδες αεράμυνας της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας”, πρόσθεσε. “Ο επανεξοπλισμός δύο συνταγμάτων με το S-400 ‘Triumph’ θα ενισχύσει τις αντιαεροπορικές ικανότητες των περιοχών του Βόλγα και των Ουραλίων”. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Αμύνης Sergei Shoigu είχε δηλώσει πως η Αεροδιαστημική Διοίκηση της Ρωσίας θα παραλάμβανε το ισοδύναμο 4 συνταγμάτων αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. Το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Περιφέρειας επιβεβάιωσε πως φέτος θα παραληφθούν για πρώτη φορά συστήματα S-400 που θα αναπτυχθούν στις περιοχές της Samara και το Sverdlovsk. Το σύστημα S-400 είναι το πιο προηγμένο σύστημα πυραύλων αντιαεροπορικού πολέμου μεγάλης εμβέλειας που εισήλθε σε υπηρεσία στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2007. Έχει σχεδιαστεί να αναχαιτίζει αεροσκάφη, πυραύλους “κρουζ” και βαλλιστικά βλήματα, περιλαμβανομένων βλημάτων μέσου βεληνεκούς αλλά και εγκαταστάσεις ξηράς. Το S-400 μπορεί να εμπλέξει στόχους σε αποστάσεις 400 χιλιομέτρων και σε ύψος 30 χλμ.



KALININGRAD REGION, RUSSIA – MARCH 11, 2019: S-400 Triumf anti-aircraft missile system crews have assumed combat duty in the Kaliningrad Region, the system designed to repel any contemporary aerospace attack, such as stealth and fighter aircraft, bombers, cruise and ballistic missiles, drones and hypersonic targets. Vitaly Nevar/TASS




Μεταξύ τους 19 αεροσκάφη, 10 σταθμούς ραντάρ και 145 στοιχεία εξοπλισμού τεθωρακισμένων

Τα ρωσικά στρατεύματα στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια θα παραλάβουν εντός του 2020 850 νέα οπλικά συστήματα. Την αποκάλυψη έκανε την Δευτέρα ο διοικητής της Κεντρικής Περιφέρειας, υποστράτηγος Alexander Lapin.


“To 2020 οι μονάδες και οι σχηματισμοί της Κεντρικής Περιφέρειας θα παραλάβουν 850 συστήματα νέα και αναβαθμισμένα οπλικά συστήματα. Αυτά θα περιλαμβάνουν 19 αεροσκάφη, 10 ραντάρ, 145 συστήματα οπλισμού και θωράκισης τεθωρακισμένων οχημάτων και εξοπλισμό για τα στρατεύματα άλλων στρατιωτικών κλάδων”, είπε ο στρατηγός.


“Επίσης, 4 συγκροτήματα του αντιαεροπορικού συστήματος μέσης-μεγάλης ακτίνας S-400 ‘Triumph’ θα έρθουν για τις μονάδες αεράμυνας της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας”, πρόσθεσε. “Ο επανεξοπλισμός δύο συνταγμάτων με το S-400 ‘Triumph’ θα ενισχύσει τις αντιαεροπορικές ικανότητες των περιοχών του Βόλγα και των Ουραλίων”.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Αμύνης Sergei Shoigu είχε δηλώσει πως η Αεροδιαστημική Διοίκηση της Ρωσίας θα παραλάμβανε το ισοδύναμο 4 συνταγμάτων αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. Το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Περιφέρειας επιβεβάιωσε πως φέτος θα παραληφθούν για πρώτη φορά συστήματα S-400 που θα αναπτυχθούν στις περιοχές της Samara και το Sverdlovsk.

Το σύστημα S-400 είναι το πιο προηγμένο σύστημα πυραύλων αντιαεροπορικού πολέμου μεγάλης εμβέλειας που εισήλθε σε υπηρεσία στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2007. Έχει σχεδιαστεί να αναχαιτίζει αεροσκάφη, πυραύλους “κρουζ” και βαλλιστικά βλήματα, περιλαμβανομένων βλημάτων μέσου βεληνεκούς αλλά και εγκαταστάσεις ξηράς. Το S-400 μπορεί να εμπλέξει στόχους σε αποστάσεις 400 χιλιομέτρων και σε ύψος 30 χλμ.

Σχόλια