Η Τουρκία "γεμίζει" με όπλα την Αφρική - "Ρίχνουν" χρήμα στην Ουάσινγκτον τα τουρκικά λόμπι


Ένα τεράστιο τουρκικό δίκτυο λαθρεμπορίου τροφοδοτεί την σύγκρουση μεταξύ πολιτών και νομαδικών φυλών στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της Νιγηρίας, γράφει η Daily Telegraph.

Η Τουρκία, δρώντας ως εγκληματική οργάνωση έχει εισάγει χιλιάδες όπλα στη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής, τροφοδοτώντας μια από τις πιο θανατηφόρες συγκρούσεις της περιοχής.

Οι συγκρούσεις που γίνονται με τις “ευλογίες” της ‘Άγκυρας, έχουν σκοτώσει 3.600 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει περισσότερους από 300.000.


Η βρετανική οργάνωση Conflict Armament Research ολοκλήρωσε μια λεπτομερή έκθεση, στην οποία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός όπλων που κατασχέθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Νιγηρίας, και στα οποία διαπιστώθηκε ότι μεγάλος μέρος τους ήταν πυροβόλα όπλα, που μεταφέρθηκαν μέσω δικτύου που λειτουργούσε μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και της νιγηριανής πρωτεύουσας Λάγος.

Η έκθεση ανέφερε ότι περισσότερα από 2.500 τουρκικά τύπου κυνηγετικά όπλα (χράπα-χρούπα) είχαν εισαχθεί στη χώρα σε δοχεία μεταφοράς που χαρακτηρίζονταν ως χαλύβδινες πόρτες και νιπτήρες και ότι είχαν πέσει στα χέρια εγκληματικών συμμοριών και ομάδων σε ολόκληρη τη χώρα.

"Πρόκειται για μια σημαντική οργανωμένη διαδρομή για τη διακίνηση ανθρώπων με έδρα τόσο στη Νιγηρία όσο και στην Τουρκία", ανέφερε η έκθεση.

"Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν μεταφέρει άθελά τους μεγάλες αποστολές όπλων ενορχηστρωμένες από Τούρκους εμπόρους”, αναφέρει βρετανική πηγή.

Ενώ η Τουρκία πουλάει όπλα σε ολόκληρη την Αφρική, Τούρκοι λομπίστες στην Ουάσινγκτον, πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση για την απόκτηση επιρροής στην κυβέρνηση Τραμπ σχετικά με την σύγκρουση στην Λιβύη και την τύχη του Σάρατζ, και φυσικά κατά της Ελλάδος.

Η εκπροσώπηση του τουρκικού λόμπι στην Ουάσινγκτον είναι γνωστή και αφορά πολλά χρήματα, ενώ παρέχει και διευκολύνσεις σε ακίνητα που συνδέονται με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ως μέρος των προσπαθειών της να κερδίσει πόντους στην Λιβύη.


Η GNA προσελκύει τώρα και ξένες επιχειρήσεις, οι κυριότερες από τις οποίες είναι αμερικανικές. Ο πρώην Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ντέιβιντ Βίτερ, πρώην σύμβουλος των εταιρειών Trump Bryan Lanza και Suheyla Tayla και πρώην εμπειρογνώμονας στην Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Άγκυρα, αναφέρει ότι η GNA πληρώνει το τουρκικό λόμπυ στις ΗΠΑ 150.000 δολάρια το μήνα.

Τα αρχεία της FARA δείχνουν ότι οι εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων που εργάζονται τώρα για την GNA εργάστηκαν και για τα Τουρκικά συμφέροντα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το να πειστεί ο Τραμπ να υιοθετήσει ευνοϊκή στάση ως προς τη GNA, είναι ο κύριος στόχος με τον οποίο ασχολείται και μια άλλη εταιρεία από την Τουρκία, με την επωνυμία Gotham Government Solutions.

Μιλάμε για ένα τεράστιο πλέγμα συμφερόντων, τα οποία προσπαθούν να καθοδηγήσουν το αμερικανικό πολιτικό κατεστημένο, όχι μόνο εις βάρος του στρατάρχη Χαφτάρ στην Λιβύη αλλά και κατά της Ελλάδος.

Το ελληνικό λόμπυ ελπίζουμε να έχει τα “μάτια και τα αυτιά του ανοικτά”, διότι η Τουρκία τα δίνει όλα αυτήν την περίοδο για να πάρει κάτι στην περιοχή μας από τις ΗΠΑ, αλλά θα μείνει με την όρεξη. 

pentaprostagma.grΣχόλια