Τουρκία: Επιχείρηση εξόντωσης των Κούρδων αυτονομιστών στην επαρχία Σιρνάκ

Τουρκία: Επιχείρηση εξόντωσης των Κούρδων αυτονομιστών στην επαρχία Σιρνάκ Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών, μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, στην επαρχία Σιρνάκ. Σκοπός της επιχείρησης είναι η εξουδετέρωση των τρομοκρατών που εικάζεται ότι βρίσκονται στην περιοχή Σιρνάκ Γκαμπάρ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. Λαμβάνουν μέρος σε αυτήν 780 αστυνομικοί από 51 επιχειρησιακές μονάδες από την Στρατοχωροφυλακή, χωροφυλακή ειδικών επιχειρήσεων των ομάδων, το τμήμα ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας (PÖH) και η Φρουρά Ασφάλειας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Στις 8 Νοεμβρίου 2019, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών είχε πραγματοποιήσει παρόμοια επιχείρηση κατά των αυτονομιστών στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, Ντιγιαρμπακίρ, Μους και Μπινγκόλ. The Hellenic Information Team


Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών, μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, στην επαρχία Σιρνάκ.Σκοπός της επιχείρησης είναι η εξουδετέρωση των τρομοκρατών που εικάζεται ότι βρίσκονται στην περιοχή Σιρνάκ Γκαμπάρ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.


Λαμβάνουν μέρος σε αυτήν 780 αστυνομικοί από 51 επιχειρησιακές μονάδες από την Στρατοχωροφυλακή, χωροφυλακή ειδικών επιχειρήσεων των ομάδων, το τμήμα ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας (PÖH) και η Φρουρά Ασφάλειας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.


Στις 8 Νοεμβρίου 2019, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών είχε πραγματοποιήσει παρόμοια επιχείρηση κατά των αυτονομιστών στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, Ντιγιαρμπακίρ, Μους και Μπινγκόλ.

The Hellenic Information Team
Σχόλια