Προσαρμοσμένη Αναζήτηση

Ταμείο Εθνικής Άμυνας: Πρόσκληση Μητσοτάκη για νέους Εθνικούς ΕυεργέτεςΤο Ταμείο Εθνικής Άμυνας σκέφτεται να ιδρύσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ως δεδομένα την ένταση των τουρκικών προκλήσεων και απειλών, καθώς και τη μείωση του προϋπολογισμού για εξοπλισμούς στη 10ετία της οικονομικής κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος". Το εν λόγω Ταμείο θα έχει τη μορφή ενός ειδικού λογαριασμού που θα ενισχύσει την Εθνική Άμυνα, ενώ οι οικονομικές συνδρομές θα χρησιμοποιηθούν στοχευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες των τριών Όπλων και τις ιεραρχήσεις των επιτελών.Επίσης, στο πλαίσιο της σύστασης του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει προσκλητήριο σε επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Δηλαδή, υπό μία έννοια, να αναδειχθούν σε νέους Εθνικούς Ευεργέτες, όπως ο Γεώργιος Αβέρωφ, ο οποίος κληροδότησε στην Ελλάδα το τεράστιο για την εποχή του ποσό των 7,65 εκατ. χρυσών φράγκων, το οποίο δόθηκε για την αγορά του θωρηκτού "Αβέρωφ". Ένα ακόμη παράδειγμα επιφανούς Έλληνα είναι ο Αντώνης Μπενάκης, ο οποίος ενίσχυσε τον Μακεδονικό Αγώνα και ίδρυσε το Μουσείο Μπενάκη.

https://www.capital.gr/epikairotita/3404014/tameio-ethnikis-amunas-prosklisi-mitsotaki-gia-neous-ethnikous-euergetes

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΡΑ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΓΙΑΤΙ;
Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΤ' ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ...

ΤΟ 1/5 ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ" (ΒΛΕΠΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ) ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
ΤΑ 3/5 ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΣΤΗ , ΟΠΟΥ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1/5 ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ. ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, Κ.Λ.Π.
ΑΣ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΕΛΕΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΤΑΜΕΙΑ". ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.

https://isxys.blogspot.com/2020/01/blog-post_53.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας: