Κεμαλιστές σε Ερντογάν: ''Στείλε στρατό στα Ίμια - Διέλυσες τις ΤΕΔ''


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, φαίνεται ξεκάθαρα το μίσος που υπάρχει στην τουρκική κοινωνία. Είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους στην χώρα μας. Κεμαλιστές, Ερντογανικοί, Γκιουλενιστές. 

Υπάρχει ένα άσβεστο μίσος μεταξύ τους. Ένας μίσος που μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα και σε εμφύλιο. Αυτοί είναι οι Τούρκοι και πρέπει να το καταλάβουμε. Δεν χρειάζεται φόβος. Το μόνο που μας λείπει είναι πολιτική βούληση. Κάτι που δεν είχαμε το 1996, τότε που η κυβέρνηση Σημίτη υποχώρησε.  


Ο Τουρκσέν δήλωσε τα εξής για την επέτειο των Ιμίων: 

''Από τότε η Τουρκία έχει αποδυναμωθεί. Δεν έχουμε κάνει καμία εξέλιξη εδώ και 24 χρόνια. Ένα σοβαρό τραύμα έχει δημιουργηθεί από τότε. Δεν στείλαμε μόνιμο στρατό στα Ίμια. Βλέπουμε οι Έλληνες να έχουν καταλάβει νησιά στο Αιγαίο (sic) και εμείς να μην κάνουμε τίποτα. 156 βραχονησίδες βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή και εμείς τι κάνουμε γι'αυτό;'' 

Bλέπουμε ξεκάθαρα πως το μίσος που υπάρχει είναι τεράστιο, καθώς ο Τουρκσέν είναι Κεμαλιστής. 

Και συνεχίζει:

''Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος όλα έχουν αλλάξει στην Τουρκία. Άλλαξε η δομή των ΕΔ. Ο Ερντογάν έχει τοποθετήσει τα δικά του άτομα, μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό;'' Πρέπει να κάνουμε στο Αιγαίο και στην Α. Μεσόγειο, ότι κάναμε το '74 στην Κύπρο!''

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάτι δεν πάει καλά στην τουρκική κοινωνία. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευθούμε στην χώρα μας.   

Μόλις χθες αναφέραμε, τις κατηγορίες των Κεμαλιστών κατά του Ερντογάν, καθώς αναφέρουν ότι “συγκροτεί παράλληλη οργάνωση με αυτήν της τουρκικής αστυνομίας, με σκοπό βέβαια τη διατήρησή του στην εξουσία".

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) που ηγείται της αντιπολίτευσης, αντιτάσσεται σφοδρά σε νέο νομοσχέδιο που αποσκοπεί σε “κουτσούρεμα” των εξουσιών των Τούρκων αστυνομικών, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για ίδρυση παράλληλης αστυνομικής οργάνωσης.

Η επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου ξεκίνησε την συζήτηση επί σχεδίου νόμου του ΑΚΡ για τους αστυνομικούς, από χθες Τετάρτη.

Το σχέδιο νόμου επιτρέπει στις δυνάμεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής να προσλαμβάνουν φύλακες-παρατηρητές για να βοηθούν στην επιβολή του νόμου, δίνοντας σε αυτούς την εξουσία να κουβαλούν όπλα και να διενεργούν διάφορους ελέγχους.

Οι φύλακες θα αναφέρουν στις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τα άτομα που υποπτεύονται ότι προβαίνουν σε αντεθνικές και άλλες ύποπτες για το τουρκικό καθεστώς ενέργειες,όπως, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια, πορνεία κά, μέχρι και έλεγχο ταυτότητας.


Επιτέλους, πρέπει να δούμε ξεκάθαρα την πραγματικότητα. Η Τουρκία δεν είναι κάποιος ''γίγαντας''. Ένας ''νάνος'' είναι.  Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. 

Την ίδια στιγμή, σε tweet που κάνουν πανηγυρίζουν και γράφουν προκλητικά μηνύματα κατά της χώρας μας οι Τούρκοι. Μόνο που εάν είχαμε το '96 μία σοβαρή Κυβέρνηση, όλα θα ήταν διαφορετικά!


 pentaprostagma.gr

Σχόλια