Τι Μουζάλας...τι Μηταράκης...!



Χιλιάδες νέες θέσεις διαμονής [εννοείται λαθρομεταναστών] στο πρόγραμμα ESTIA II με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών. 

Αναλαμβάνει την διαχείριση του Προγράμματος εντός του 2020 το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου...


Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα στέγασης «ESTIA II», επανακαθορίζονται οι όροι εισαγωγής και παραμονής σε αυτό, καθώς και οι προϋποθέσεις για την διακοπή και τον τερματισμό των υλικών συνθηκών υποδοχής ή και την παράταση παροχών σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων διεθνούς προστασίας.

Κατά κύριο λόγο, η στέγαση των δικαιούχων πραγματοποιείται με μισθώσεις διαμερισμάτων σε όλη την χώρα. Μέχρι και τις 23 Μαρτίου είχαν δημιουργηθεί 25.516 θέσεις στέγασης.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της πρόσφατης τροπολογίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενσωματώνεται ο τερματισμός του στεγαστικού προγράμματος -εντός 30 ημερών- για ωφελούμενους που έχουν λάβει θετική ή αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου τους. Ως μέτρο προφύλαξης από τον Covid-19/κορωνοϊό, το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί από 31 Μαΐου.

Με την ως άνω διάταξη, αναμένεται να προκύψουν έξι χιλιάδες θέσεις στέγασης εντός του Β’ τριμήνου, ενώ παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθούν τελικά οι θέσεις το 2020 στις 30.000 και το 2021 στις 40.000. Οι επιπλέον αυτές θέσεις θα διατεθούν για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Παράλληλα, το νέο πρόγραμμα επικεντρώνεται όχι μόνο στην βέλτιστη φιλοξενία των δικαιούχων, αλλά και στην κοινωνική ενσωμάτωση τους μέσω της πρόσβασης και εξοικείωσης τους με δημόσιες υπηρεσίες. Ενδεικτικό είναι ότι το 73% αυτών έχουν ήδη ΑΜΚΑ, το 58% ΑΦΜ, το 24% έχει εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και το 73% των παιδιών έχει εγγραφεί σε κάποιο σχολικό ίδρυμα.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα υλοποιείται με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ενώ ο συντονισμός εναπόκειται στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο θα αναλάβει την πλήρη διαχείριση του προγράμματος εντός του έτους. Η χρηματοδότηση προκύπτει από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και ναι μεν ο κ. Μουζάλας παραιτηθηκε ή τον παραίτησαν, προ της ώρας του, καθότι δεν φτάνει να είσαι κάργα μεταναστολάγνος αλλά πρέπει να διαθέτεις και ένα ελάχιστο ικανοτήτων, ώστε να φέρνεις εις πέρας τα σχέδια των Παγκόσμιων Νονών - ωστοσο ο άνθρωπος άφησε ανεξιτηλη τη σφραγίδα του στο ασύνειδο των απανταχού μεταναστολάγνων.

Διότι μ'αυτή τη φάτσα θλιμμένης χήρας, με τα ολοστρόγγυλα γυαλάκια του, με το γκρενά κασκολάκι του και με το ύφος ακόρεστης χήρας, που τον χαρακτηρίζουν από γεννησιμιού του, ήταν ότι καλύτερο από πλευράς εικόνας, για να ταυτισθεί με τον προστάτη των πτωχών και των αδυνάτων, που έτσι πάντως και πέσεις στα μελαμψά [από τη βρώμα] νύχια τους, δεν γλιτώνεις ουτε με σφαίρες...

Θα έλεγα ότι δεν θα μπορούσε να βρεθεί αντικαταστάτης του, με ισάξια φάτσα, ώστε το πόπολο απλώς να τον βλέπει στον δρόμο και να αναφωνεί: "ιδού ο άγιος προστάτης των πτωχων και των προσφύγων"

Είχα λάθος. Διότι βρέθηκε!
Πρόκειται για τον κ. Μηταράκη.

Φαίνεται ότι οι μούρες των τάχα μου πατερούληδων "αδυνάμων τε και κατατρεγμένων", αφθονούν σε ένα καθεστώς, όπου όσοι ανέρχονται τα σκαλοπάτια της εξουσίας, πρέπει πρώτα να δώσουν εξετάσεις ότι μπορούν να "χτυπήσουν" τον ημι-λωβοτομημένο αστούλη, ακριβως στα κέντρα των πιο απλοϊκών [σχεδόν ζωωδών] συναισθημάτων του, έτσι ώστε να παρακάμπτει την κρίση του και να ασκεί αδιαλείπτως την υπακοή του.

Κατ΄αυτήν την έννοια, ίσως να έχετε προσέξει ότι σχεδόν άπαντες οι πρωτοκλασάτοι αξιωματούχοι του καθεστώτος, διαθέτουν κάποιο ιδιαίτερο γνώρισμα, που τους φέρνει κοντά σε μια συγκεκριμένη κατηγορία θεατών/πολιτών, την οποία διαχειρίζονται πλασάροντας της το πρότυπο ποιυ και η ίδια επιθυμεί για τον εαυτό της.

Κάπως έτσι παραδείγματος χάριν ο κ. Πολάκης είχε την κατάλληλη μενταλιτέ [και την αναλογη φατσα] ωστε να κρατάει κοντά στον συριζα τα ημιβάρβαρα πλήθη των εκ γενετης αριστερών και κάπως έτσι ο κ. Τσιόδρας, διαθέτει την ανάλογη imago, ώστε να γοητεύει τις μικροαστικές μάζες, πλασάροντας τους το πρότυπο του καλού, θρήσκου, οικογενειάρχη επιστήμονα, που εργάζεται νυχθημερόν για το καλό του ποπολου.

Ε, ο κ. Μηταράκης διαθέτει μια φάτσα, εξίσου αφελή, εξίσου "ψιλοχαμένη", εξίσου φιλανθρωπική, εξίσου νηπιακή, εξισου αγαθή και εξίσου καθησυχαστικη, με τη μούρη του κ. Μουζάλα.

Και οι δυο τους, θα ήσαν ότι θα προτιμουσαμε περισσότερο να έχουμε ως γείτονες, με τη βεβαιότητα ότι τέτοιοι τύποι δεν θα διανοούνταν να πετάξουν κάργα τέρμα τα μεγάφωνα, με την Παολα στη διαπασών, στις 3 τα ξημερώματα.

Επιπλέον, με αυτό το ύφος του "καλού παιδιού", που δεν θα φέρει ποτέ κάτι λιγότερο από άριστα στον έλεγχο του και την αυτοπεποίθηση του ιδανικού γαμπρού, που κάθε φιλήσυχη μαμά ονειρεύεται για την κόρη της, οι κ.κ. Μηταράκης - Μουζάλας, "μπαίνουν" στα μικροαστικά διαμερίσματα ως καλωσυνάτες τηλεπερσόνες, για να αναγγείλουν στους κοιμώμενους τηλεθεατές, τα πιο ύπουλα και αισχρά μέτρα, που φανερά αποσκοπούν στην αντικατάσταση των λιγοστών εναπομεινάντων Ελλήνων.

Ομολογώ ότι ως φάτσες, τόσο ο κ. Μουζάλας, όσο και ο κ. Μηταράκης, είναι οι ενδεδειγμένες, για να διαχειριστούν άμεσα τα νεοταξικά σχέδια της γενοκτονίας των Ελλήνων.

Γι αυτό άλλωστε κανένας δεν θυμάται τον διάδοχο του κ. Μουζαλα στο πόστο του υπουργου προστασίας λαθροεισβολέων. Μιλώντας για μεταναστολαγνεία, ισλαμοκαυλισμό, παράλογες και υπερογκες παροχές προς τις ορδές των τριτοκοσμικών τυχοδιωκτών, οι οποίες παρολίγο να διασπασουν την πρωτη γραμμη αμυνης μας, στην προβα πολεμου με την Τουρκια στον Εβρο, οι παντες φερνουν στον νου τους ή τον κ. Μουζαλα, ή την κ. Τασια ή τον κ. Μηταράκη.

Είναι ζητημα μούρης....

Φαντάζεστε  να είχε κοτσάρει έναν Πολάκη [λόγου χάριν] στο υπουργείο λαθρομετανάστευσης, ο καπετάν Ένας της φαμίλιας Μητσοτακη [τον κ. Χαρδαλιά, ας πούμε...]

Θα τονε βρίζανε μέχρι και οι πέτρες...

Ενώ με φατσούλες του ύφους "εγώ δεν μπορω να βλαψω ουτε μυρμήγκι" το πόπολο μπορεί πολυ πιο εύκολα να αποδεχτεί ακριβώς τα μέτρα που προετοιμάζουν την εθνική, κοινωνική και ιστορική του ευθανασία.      
 
Αν  γνώριζε ο Χίτλερ αυτή την απλή αρχή της συγχρονης προπαγάνδας, ότι δηλαδή μια imago τύπου: "χαζό παιδί, χαρά γεμάτο" μπορεί να είναι τόσο αποδοτική στον ρόλο του δημιου, δεν θα γέμιζε τα Αουσβιτς και τα Μαουτμπαντεν, με κεινες τις αγριοφατσες των ες-ες.

Θα προσλάμβανε μερικους μηταράκηδες κι αλλους τόσους μουζάλες [πλαισιωμένους με λίγες νοτοπουλες, για να γίνεται και καλαμπούρι] και θα έμεναν ευχαριστημένοι μέχρι και οι δυστυχείς Εβραίοι που τους οδηγούσαν στους θαλαμους αερίων.

Τι να κανουμε;

Ο δρ. Γκαιμπελς έφυγε νωρίς...

Α, και κάτι ακόμα...

Πιστεύει κανείς ότι, επειδή ο κ. Μηταράκης ανηκει στη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο κ. Μουζάλας στον Συριζα, αυτό τους διαφοροποιεί σε κάτι;

Ε όχι, δα...

Αυτά τα δύο πολιτικά μορφώματα εργολαβικής διαχείρισης των νεοταξικών σχεδίων, στην Ισλαμογρεκία, δεν διαφέρουν ουσιωδώς σε τίποτα.

Εκτός φυσικά απο το ότι, οι συριζαίοι πέφτουν στη αρπαχτική σαν λιμασμένοι, ενώ οι νεοδημοκράτες μιζάρουν, σπεκουλάρουν, ρεμουλάρουν, μασάνε και μαδάνε, στο πιο σαλονάτο;

Λοιπον;

Τι Μουζάλας, τι Μηταράκης...

Αποχαιρετάτε την, την Ελλάδα που χάνουμε [και όχι λόγω κορωνοϊού...]

*Φωτομονταζ τιτλου του Αυτόλυκου



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Σχόλια