«Καμπανάκι» από τον ΟΗΕ: Ραγδαία αύξηση της αβεβαιότητας σε τρόφιμα εν μέσω πανδημίας

«Καμπανάκι» από τον ΟΗΕ: Ραγδαία αύξηση της αβεβαιότητας σε τρόφιμα εν μέσω πανδημίας . Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έρθουν αντιμέτωποι με την πείνα εν μέσω της πανδημίας, όπως ανέφεραν οι ιθύνοντες του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης (WFP) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), σύμφωνα με σχετική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα (29/06). Οι ιθύνοντες του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης (WFP) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), τη Δευτέρα (29/06), προειδοποίησαν πως δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν την πείνα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις του Οργανισμού δείχνουν ότι περίπου 270 εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν επισιτιστική ανασφάλεια πριν από το τέλος του έτους, πράγμα που σημαίνει αύξηση κατά 82% σε σχέση με την εποχή προ της πανδημίας. Ο εκτελεστικός διοικητής του WPF, Ντέιβιντ Μπίσλι, ανέφερε σε σχετική έκθεση το εξής: «Η πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορονοϊού μετατοπίζεται από τον πλούσιο κόσμο στον φτωχό κόσμο. Μέχρι την ημέρα που να έχουμε ένα εμβόλιο, το φαγητό είναι το καλύτερο εμβόλιο κατά του χάους. Χωρίς αυτό, θα μπορούσαμε να δούμε αυξημένη κοινωνική αναταραχή και διαμαρτυρίες, αύξηση της μετανάστευσης, εμβάθυνση των συγκρούσεων και εκτεταμένο υποσιτισμό μεταξύ των πληθυσμών που προηγουμένως ήταν απαλλαγμένοι από την πείνα». Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Αφρική αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά στην πείνα λόγω της πανδημίας. Για να αποφευχθεί η αύξηση της πείνας, οι ιθύνοντες του WFP ανακοίνωσαν το σχέδιό του για αύξηση του αριθμού των ατόμων που βοηθά, από τα 97 εκατομμύρια πέρσι σε 138 εκατομμύρια φέτος. Ωστόσο, μια τόσο μεγάλη επιχείρηση απαιτεί χρηματοδότηση. Έτσι, το WFP ζήτησε 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια για τους επόμενους έξι μήνες ώστε να βοηθήσει 83 χώρες που χρειάζονται βοήθεια. Εντούτοις, ο γενικός διοικητής του Οργανισμού, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, χθες (29/06), ανέφερε: «Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων είπε ότι αυτός ο ιός έχει δύο επικίνδυνους συνδυασμούς. Ο ένας είναι πως ο ιός μεταδίδεται γρήγορα. Δεύτερον, ο ιός είναι δολοφόνος. […] Όλοι θέλουμε αυτό να τελειώσει. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας, αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι πως αυτή η πανδημία δεν πλησιάζει καν στο τέλος της, παρ’ όλο που πολλές χώρες έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, παγκοσμίως η επιδημία επιταχύνεται». Πηγή: Sputnik News



.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έρθουν αντιμέτωποι με την πείνα εν μέσω της πανδημίας, όπως ανέφεραν οι ιθύνοντες του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης (WFP) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), σύμφωνα με σχετική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα (29/06).

Οι ιθύνοντες του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης (WFP) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), τη Δευτέρα (29/06), προειδοποίησαν πως δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν την πείνα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.


Μάλιστα, οι εκτιμήσεις του Οργανισμού δείχνουν ότι περίπου 270 εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν επισιτιστική ανασφάλεια πριν από το τέλος του έτους, πράγμα που σημαίνει αύξηση κατά 82% σε σχέση με την εποχή προ της πανδημίας.

Ο εκτελεστικός διοικητής του WPF, Ντέιβιντ Μπίσλι, ανέφερε σε σχετική έκθεση το εξής:



«Η πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορονοϊού μετατοπίζεται από τον πλούσιο κόσμο στον φτωχό κόσμο. Μέχρι την ημέρα που να έχουμε ένα εμβόλιο, το φαγητό είναι το καλύτερο εμβόλιο κατά του χάους. Χωρίς αυτό, θα μπορούσαμε να δούμε αυξημένη κοινωνική αναταραχή και διαμαρτυρίες, αύξηση της μετανάστευσης, εμβάθυνση των συγκρούσεων και εκτεταμένο υποσιτισμό μεταξύ των πληθυσμών που προηγουμένως ήταν απαλλαγμένοι από την πείνα».


Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Αφρική αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά στην πείνα λόγω της πανδημίας.

Για να αποφευχθεί η αύξηση της πείνας, οι ιθύνοντες του WFP ανακοίνωσαν το σχέδιό του για αύξηση του αριθμού των ατόμων που βοηθά, από τα 97 εκατομμύρια πέρσι σε 138 εκατομμύρια φέτος.

Ωστόσο, μια τόσο μεγάλη επιχείρηση απαιτεί χρηματοδότηση. Έτσι, το WFP ζήτησε 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια για τους επόμενους έξι μήνες ώστε να βοηθήσει 83 χώρες που χρειάζονται βοήθεια.

Εντούτοις, ο γενικός διοικητής του Οργανισμού, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, χθες (29/06), ανέφερε:

«Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων είπε ότι αυτός ο ιός έχει δύο επικίνδυνους συνδυασμούς. Ο ένας είναι πως ο ιός μεταδίδεται γρήγορα. Δεύτερον, ο ιός είναι δολοφόνος. […] Όλοι θέλουμε αυτό να τελειώσει. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας, αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι πως αυτή η πανδημία δεν πλησιάζει καν στο τέλος της, παρ’ όλο που πολλές χώρες έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, παγκοσμίως η επιδημία επιταχύνεται».

Πηγή: Sputnik News
Σχόλια