Σερβία: Συλλήψεις με τη συμμετοχή του FBI

Σερβία: Συλλήψεις με τη συμμετοχή του FBI Φωτό από «dnes.dir.bg» Έντεκα πολίτες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Αυστραλίας και των Φιλιππίνων συνελήφθησαν σήμερα σε αστυνομική επιχείρηση στη Σερβία σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI), ανέφερε η σερβική τηλεόραση RTS. Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι ότι συμμετείχαν στη δημιουργία τουλάχιστον 16 πλαστών διαδικτυακών πλατφορμών επενδύσεων, ως οργανωμένου εγκληματικού ομίλου κατά την περίοδο από το 2011 έως τώρα. Ο όμιλος έχει βρει επενδυτές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας, που έχουν επενδύσει σε πλαστές πλατφόρμες. Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν ψευδή ταυτότητα και έπεισαν τους επενδυτές να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον διοργανωτή της ομάδας. Στη συνέχεια έκλεισαν την επενδυτική πλατφόρμα και άνοιγαν μια νέα. Υπολογίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν κερδίσει πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια. The Hellenic Information Team


Φωτό από «dnes.dir.bg»


Έντεκα πολίτες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Αυστραλίας και των Φιλιππίνων συνελήφθησαν σήμερα σε αστυνομική επιχείρηση στη Σερβία σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI), ανέφερε η σερβική τηλεόραση RTS.


Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι ότι συμμετείχαν στη δημιουργία τουλάχιστον 16 πλαστών διαδικτυακών πλατφορμών επενδύσεων, ως οργανωμένου εγκληματικού ομίλου κατά την περίοδο από το 2011 έως τώρα.


Ο όμιλος έχει βρει επενδυτές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας, που έχουν επενδύσει σε πλαστές πλατφόρμες.


Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν ψευδή ταυτότητα και έπεισαν τους επενδυτές να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον διοργανωτή της ομάδας. Στη συνέχεια έκλεισαν την επενδυτική πλατφόρμα και άνοιγαν μια νέα.


Υπολογίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν κερδίσει πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.


The Hellenic Information Team
Σχόλια