Το πραγματικό κόστος κατοχής ενός ακινήτου

Το πραγματικό κόστος κατοχής ενός ακινήτου Η ιδιοκτησία ενός σπιτιού είναι συχνά θεωρείται από τους μη ειδικούς ως μια ενιαία δαπάνη, δηλαδή αναφέρονται μόνο στη τιμή αγοράς του ακινήτου. Ωστόσο, αν θέλουμε πραγματικά να αναλύσουμε την κατάσταση, η ιδιοκτησία ενός σπιτιού αποτελείται από πολλά έξοδα. Είναι εύκολο να ξεχάσουμε κάποια από τα έξοδα αυτά όταν βγάζουμε τον προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με μερικά από τα έξοδα που προκύπτουν συνήθως σε τέτοια σενάρια. Τιμή Αγοράς Αυτό είναι το πιο προφανές κόστος που σχετίζεται με επενδύσεις σε ακίνητα. Επομένως, ας πούμε ότι για παράδειγμα θέλουμε να επενδύσουμε στο real estate στην Κέρκυρα. Εάν αγοράσουμε σπίτι 100 χιλιάδες ευρώ, πιστεύουμε ότι έχουμε επενδύσει μόνο αυτό το ποσό. Όταν οι άνθρωποι ρωτούν, “Πόσο το αγοράσατε;” Δίνουμε την παραπάνω εικόνα ως απάντηση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτού του άρθρου, θα ανακαλύψουμε ότι η απλή άποψη του λαού ότι 100 χιλιάδες ευρώ είναι το πλήρες κόστος της ιδιοκτησίας είναι συνήθως λανθασμένη. Αρχικά, υπάρχουν έξοδα συναλλαγής που σχετίζονται με την αγορά. Τα κόστη συναλλαγής περιλαμβάνουν την μεσιτική πληρωμή, τα έξοδα επεξεργασίας που καταβάλλονται στην τράπεζα για την επεξεργασία του ενυπόθηκου δανείου, καθώς και τις νομικές χρεώσεις που εισπράττει η κυβέρνηση για την εγγραφή του ακινήτου στο όνομα του νέου αγοραστή, η αμοιβή που λαμβάνουν οι δικηγόροι για ακίνητα κτλ. Οι αγοραστές για πρώτη φορά έχουν την τάση να υποτιμούν αυτά τα έξοδα. Ωστόσο, μπορούν να ανέβουν γρήγορα μέχρι οπουδήποτε μεταξύ 3% και 5% της αξίας του ακινήτου. Έτσι, ακόμη και αν η τιμή καταλόγου του ακινήτου είναι χ, η πραγματική τιμή που πληρώνεται από τον αγοραστή θα είναι ψ! Συντήρηση Τα ακίνητα σε όλο τον κόσμο έρχονται τώρα με ανέσεις. Η ιδέα είναι να παρέχουμε στους εαυτούς μας έναν τρόπο ζωής, ένα ποιοτικό lifestyle και όχι απλώς ένα σπίτι. Ωστόσο, αυτές οι ανέσεις απαιτούν πολλή συντήρηση. Ένας κήπος ίσως να απαιτεί υπαλλήλους και εξοπλισμό για τη διατήρηση του. Ως εκ τούτου, αυτές οι δαπάνες χρεώνονται επίσης στους αγοραστές του σπιτιού ως μηνιαίο κόστος. Αυτό αυξάνει και το κόστος της επένδυσης σε ένα ακίνητο. Αυτά τα κόστη μπορούν να εκπλήξουν έναν ανυποψίαστο αγοραστή και ως εκ τούτου πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Επίπλωση και Ανέσεις Υπάρχουν μικρά κόστη που σχετίζονται με τη μεταφορά των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στο όνομα κάποιου καθώς και την επίπλωση του σπιτιού. Αυτά τα κόστη προσθέτουν και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας της κατοικίας. Η ιδιοκτησία κατοικίας είναι επομένως ένας πολύπλοκος λαβύρινθος πολλαπλών δαπανών. Κάποιος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην κατανόηση και τον προϋπολογισμό αυτών των κρυφών δαπανών, καθώς η παράλειψη αυτών των δαπανών μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό σας στο μέλλον.


Η ιδιοκτησία ενός σπιτιού είναι συχνά θεωρείται από τους μη ειδικούς ως μια ενιαία δαπάνη, δηλαδή αναφέρονται μόνο στη τιμή αγοράς του ακινήτου.

Ωστόσο, αν θέλουμε πραγματικά να αναλύσουμε την κατάσταση, η ιδιοκτησία ενός σπιτιού αποτελείται από πολλά έξοδα. Είναι εύκολο να ξεχάσουμε κάποια από τα έξοδα αυτά όταν βγάζουμε τον προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με μερικά από τα έξοδα που προκύπτουν συνήθως σε τέτοια σενάρια.

Τιμή Αγοράς

Αυτό είναι το πιο προφανές κόστος που σχετίζεται με επενδύσεις σε ακίνητα. Επομένως, ας πούμε ότι για παράδειγμα θέλουμε να επενδύσουμε στο real estate στην Κέρκυρα. Εάν αγοράσουμε σπίτι 100 χιλιάδες ευρώ, πιστεύουμε ότι έχουμε επενδύσει μόνο αυτό το ποσό. Όταν οι άνθρωποι ρωτούν, “Πόσο το αγοράσατε;” Δίνουμε την παραπάνω εικόνα ως απάντηση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτού του άρθρου, θα ανακαλύψουμε ότι η απλή άποψη του λαού ότι 100 χιλιάδες ευρώ είναι το πλήρες κόστος της ιδιοκτησίας είναι συνήθως λανθασμένη.

Αρχικά, υπάρχουν έξοδα συναλλαγής που σχετίζονται με την αγορά. Τα κόστη συναλλαγής περιλαμβάνουν την μεσιτική πληρωμή, τα έξοδα επεξεργασίας που καταβάλλονται στην τράπεζα για την επεξεργασία του ενυπόθηκου δανείου, καθώς και τις νομικές χρεώσεις που εισπράττει η κυβέρνηση για την εγγραφή του ακινήτου στο όνομα του νέου αγοραστή, η αμοιβή που λαμβάνουν οι δικηγόροι για ακίνητα κτλ. Οι αγοραστές για πρώτη φορά έχουν την τάση να υποτιμούν αυτά τα έξοδα. Ωστόσο, μπορούν να ανέβουν γρήγορα μέχρι οπουδήποτε μεταξύ 3% και 5% της αξίας του ακινήτου. Έτσι, ακόμη και αν η τιμή καταλόγου του ακινήτου είναι χ, η πραγματική τιμή που πληρώνεται από τον αγοραστή θα είναι ψ!

Συντήρηση

Τα ακίνητα σε όλο τον κόσμο έρχονται τώρα με ανέσεις. Η ιδέα είναι να παρέχουμε στους εαυτούς μας έναν τρόπο ζωής, ένα ποιοτικό lifestyle και όχι απλώς ένα σπίτι. Ωστόσο, αυτές οι ανέσεις απαιτούν πολλή συντήρηση. Ένας κήπος ίσως να απαιτεί υπαλλήλους και εξοπλισμό για τη διατήρηση του. Ως εκ τούτου, αυτές οι δαπάνες χρεώνονται επίσης στους αγοραστές του σπιτιού ως μηνιαίο κόστος. Αυτό αυξάνει και το κόστος της επένδυσης σε ένα ακίνητο. Αυτά τα κόστη μπορούν να εκπλήξουν έναν ανυποψίαστο αγοραστή και ως εκ τούτου πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Επίπλωση και Ανέσεις

Υπάρχουν μικρά κόστη που σχετίζονται με τη μεταφορά των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στο όνομα κάποιου καθώς και την επίπλωση του σπιτιού. Αυτά τα κόστη προσθέτουν και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας της κατοικίας.



Η ιδιοκτησία κατοικίας είναι επομένως ένας πολύπλοκος λαβύρινθος πολλαπλών δαπανών. Κάποιος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην κατανόηση και τον προϋπολογισμό αυτών των κρυφών δαπανών, καθώς η παράλειψη αυτών των δαπανών μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό σας στο μέλλον.

5/6: Η δημοσίευση προέρχεται από το Digital Marketing Expert | www.lithosdigital.gr.
Και ευχαριστούμε για την στήριξη τους!
Σχόλια