Ηνωμένες Πολιτείες: Απαράδεκτος ο ρόλος της Τουρκίας στο Καραμπάχ

Ηνωμένες Πολιτείες: Απαράδεκτος ο ρόλος της Τουρκίας στο Καραμπάχ Οκτώβριος 31, 2020. 08:20 Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Η


Οκτώβριος 31, 2020. 08:20



Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Ομπράιν (Robert Charles O'Brien ) ανακοίνωσε τη δυνατότητα εισαγωγής Σκανδιναβικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.



Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι της Σεβαστούπολης (https://sev.tv/), σε απάντηση στην πρόταση του Προέδρου της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν να εμπλέξει τη Ρωσία στην επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τη μεταφορά ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στη ζώνη σύγκρουσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτείνουν να φέρουν Σκανδιναβικές ειρηνευτικές δυνάμεις στο Καραμπάχ.


«Απαράδεκτος ο ρόλος της Τουρκίας»


«Οι ένοπλες ειρηνευτικές δυνάμεις στη ζώνη των συγκρούσεων δεν πρέπει να περιλαμβάνουν εκπροσώπους των συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ, καθώς και από γειτονικές χώρες.

Οποιοσδήποτε διαμεσολαβητικός ή ειρηνικός ρόλος της Τουρκίας είναι απαράδεκτος, τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Αρμενία.


Σκανδιναβικές ειρηνευτικές δυνάμεις


Πιστεύουμε ότι και οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν στην επιλογή των Σκανδιναβικών ειρηνευτικών δυνάμεων.

»Συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις των σκανδιναβικών χωρών για να στείλουμε ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να διατηρήσουμε την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ομπράιν σε συνάντηση με εκπροσώπους της αρμενικής κοινότητας στο Λος Άντζελες.

Είχε προηγηθεί δήλωση από το Κρεμλίνο που ανέφερε ότι «οι ειρηνευτικές δυνάμεις στο Καραμπάχ μπορούν να πάνε μόνο με τη συγκατάθεση και των δύο μερών στη σύγκρουση», όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.


The Hellenic Information Team
Σχόλια