Το πεύκο τρίαινα, σύμβολο της καταστροφής του Τσερνομπίλ.

Το πεύκο τρίαινα, σύμβολο της καταστροφής του Τσερνομπίλ.Το παιχνίδι της Φύσης, η εικόνα του Σωτήρα του Τσερνομπίλ και τα τρία Σημάδια που εμφανίστ
Το παιχνίδι της Φύσης, η εικόνα του Σωτήρα του Τσερνομπίλ και τα τρία Σημάδια που εμφανίστηκαν όταν ευλογήθηκε.


Οι υπάλληλοι του βιότοπου " Radiation and Ecological Biosphere Reserve" (που ιδρύθηκε στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ το 2016 για τη διατήρηση της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή, τη διεξαγωγή οικολογικής έρευνας και την αποκατάσταση γης μολυσμένης με ακτινοβολία) έγραψαν στο Facebook ότι:



Η ενέργεια του ανέμου μαζί με κάποιους άλλους φυσικούς παράγοντες, δημιουργούν μερικές φορές παράξενα -χιμαιρικά ίσως- σχήματα από κορμό και κλαδιά πεύκων, που συνήθως γίνονται ψηλοί και αδύναμοι...

Θυμάστε το πεύκο-τρίαινα- ένα από τα σύμβολα της καταστροφής του Τσερνομπίλ?

Στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ βρέθηκε ένα πεύκο σε σχήμα τρίαινα (τριάδας), επίσης γνωστό ως το πεύκο του θανάτου.

ανακοινώθηκε στο Facebook από τον συντονιστή του κέντρου πληροφοριών "Chornobil.Teritorіya zmin" Alexander Sirota.





Σύμφωνα με τη Sirota, ακτιβιστές βρήκαν το δέντρο σε ένα από τα υπόστεγα στο χωριό Novoshepelichi (στο εγκαταλελειμμένο χωριό Новошепеличі). Μεγάλωσε εκεί κοντά στο Τσερνόμπιλ, κόντευε να γίνει 90 χρόνων, όταν πέθανε από την έντονη ακτινοβολία.



Μεταξύ του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ και της πόλης Pripyat αναπτύχθηκε στο πευκοδάσος. Μετά από την πυρηνική έκρηξη, αυτό το δάσος μετατράπηκε από πράσινο σε κόκκινο σε μια νύχτα. Το πεύκο απορροφά την περισσότερη ακτινοβολία από όλα τα δέντρα. Και στάθηκε, σαν να κάηκε από φωτιά.

διατηρείται ως μνημείο και μέχρι σήμερα δεν έχει καταρρεύσει, αλλά χρειάζεται προστασία από τη βροχή

είναι μοναδικό στη ζώνη αποκλεισμού, αλλά υπάρχουν και άλλα που το σχήμα του κορμού έχει διαστρεβλωθεί σε κάθε δυνατή και αδύναμη μορφή: το παιχνίδι της φύσης...

Фото #станіслав_гуменюк та фото з відкритих джерел

πηγή

https://www.facebook.com/zapovidnyk2018/posts/787478688475887



Η ζώνη αποκλεισμού (Exclusion Zone) ιδρύθηκε το 1986 γύρω από το σημείο του ατυχήματος του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ, που θεωρείται η χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας.



Στις 26 Απριλίου 1986 συνέβη ένα από τα χειρότερα πυρηνικά ατυχήματα στην ιστορία. Ο αντιδραστήρας Νο 4 του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ (Chernobyl Nuclear Power Plant, reactor No 4), εξερράγη με αποτέλεσμα μεγάλη ποσότητα ραδιενεργών ουσιών να απελευθερωθεί στο περιβάλλον.

Το νέφος που σχηματίστηκε από τον φλεγόμενο αντιδραστήρα διασκόρπισε διάφορα ραδιενεργά υλικά, κυρίως ραδιονουκλίδια ιωδίου και καισίου, σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Η επακόλουθη μόλυνση οδήγησε περίπου 8,4 εκατ. κατοίκους της σύγχρονης Λευκορωσίας, Ουκρανίας και της Ρωσίας να εκτεθούν σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας.

Ολόκληρος ο πληθυσμός της πόλης Πρίπυατ - περισσότεροι από 115.000 άνθρωποι - εκκενώθηκε από τη ζώνη αποκλεισμού 30 χιλιόμετρα γύρω από το εργοστάσιο, την επόμενη ημέρα.

Η ζώνη αποκλεισμού των 2.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων (1.000 τετραγωνικά μίλια) είναι σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητη, αν και περίπου 150-200 (από τα 1.200 που αρνήθηκαν να αφήσουν το σπίτι τους) άτομα έχουν παραμείνει παρά τις εντολές να φύγουν. Τα περισσότερα είναι γυναίκες ηλικίας 70 έως και 80 χρόνων, που κατάφεραν να επιβιώσουν μετά την πυρηνική καταστροφή.

================================



πληροφορίες από τον σύνδεσμο
http://shcool201468.blogspot.com/p/blog-page_10.html



στις 28-8-2003 ημέρα Κοίμησης της Θεοτόκου, ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Μακαριώτατος Volodymyr, Μητροπολίτης Κίεβου και όλης της Ουκρανίας, αφιέρωσε την εικόνα του Σωτήρα του Τσερνομπίλ. Η μοναδικότητα του είναι ότι για πρώτη φορά στην Ορθοδοξία, οι άνθρωποι απεικονίζονται δίπλα στα πρόσωπα των αγίων!

Η ιδέα της δημιουργίας ενός τέτοιου εικονιδίου ήρθε στον Yuri Andreev, που αφιέρωσε τη ζωή του στην πυρηνική ενέργεια και κατά τη διάρκεια του ατυχήματος έλαβε μια τεράστια δόση ακτινοβολίας. Σήμερα είναι πρόεδρος της ένωσης Τσερνομπίλ της Ουκρανίας.

Το εικονίδιο εμφανίστηκε στον Yuri Andreev Μπορίσοβιτς (που τώρα πέθανε, ιδρυτή του κόμματος του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ) πολλές φορές σε ένα όνειρο, αλλά θεώρησε τη δημιουργία του ένα ακατανόητο όνειρο, με τρόπο που μπορεί να θεωρηθεί αίρεση.

Ο Yuriy Andreev ρώτησε κάποτε τον Μητροπολίτη Volodymyr του Κιέβου αν ήταν δυνατή η εικόνα του Σωτήρα μαζί με τα θύματα του Τσερνομπίλ που έσωσαν τον πλανήτη από την ακτινοβολία. Δεν χύθηκε αίμα άλλων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν έδωσαν το δικό τους.

Ο επίσκοπος έδωσε αμέσως μια ευλογία στον ζωγράφο εικονιδίων Vladislav Goretsky για να ζωγραφίσει την εικόνα.



Ο Goretsky, ένας από τους αρχάριους του Trinity-Sergius Lavra, έχει μια μοναδική τεχνική εργασίας με φύλλα χρυσού. Τον Απρίλιο του 2003, ο Yuri Andreev και ο Vladimir Goretsky άρχισαν να εργάζονται για την πλοκή και τη σύνθεση της εικόνας, η οποία είναι μοναδική στα Χριστιανικά θέματα.



Στην κορυφή της εικόνας βρίσκονται οι μορφές της Μητέρας του Θεού, του Ιησού Χριστού και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ - που ηγείται του ανθρώπινου εκ Θεού στρατού των ζωντανών και νεκρών «θυμάτων του Τσερνομπίλ».

Στο κάτω μέρος του εικονιδίου, στο προσκήνιο - το πεύκο του Τσερνομπίλ - μια εικόνα που δεν εφευρέθηκε από τον άνθρωπο. Μοιάζει με σταυρό και τρίαινα, που είναι το έμβλημα της Ουκρανίας. Το πεύκο βρίσκεται σχεδόν σε μια γραμμή: η τέταρτη μονάδα έκτακτης ανάγκης - η πόλη Pripyat.

Μετά την έκρηξη του Τσερνομπίλ, δύο ίχνη εκπομπών ακτινοβολίας πέρασαν δεξιά και αριστερά της πόλης Pripyat, η οποία κάλυπτε το νεκροταφείο, το νοσοκομείο, τα γκαράζ, την περιοχή παραγωγής και τον πυροσβεστικό σταθμό. Το πεύκο βρισκόταν στην περιοχή αυτού του «κόκκινου δάσους», με πολύ πυκνή ρύπανση - από 100 έως 1200 ακτίνες Χ ανά ώρα. Το δέντρο έγινε σύμβολο της τραγωδίας του Τσερνομπίλ. Του δίνεται μια κεντρική θέση στο κάτω μέρος της εικόνας.



Στα αριστερά βρίσκονται οι ψυχές των θυμάτων του Τσερνομπίλ, στα δεξιά - οι εργάτες στο σημείο του ατυχήματος: ένας πυροσβέστης σε αναπνευστική συσκευή, εργαζόμενος σταθμών, πιλότος, νοσοκόμα. Στον ορίζοντα, πίσω από τα περιγράμματα της «Σαρκοφάγου» μπορείτε να δείτε τη λάμψη της ανατολής, το αστέρι Wormwood πετά στον ουρανό. Στο παρασκήνιο - καμένη γη, στο προσκήνιο - πράσινο, αναβιώνει.



Ο Goretsky δούλεψε για το εικονίδιο του Σωτήρα του Τσερνομπίλ, για πέντε μήνες. Στις 28 Αυγούστου 2003, αφιερώθηκε κοντά στα τείχη της Εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κίεβο-Pechersk Lavra.

Όταν ο Μακαριότατος Μητροπολίτης Volodymyr ευλόγησε την εικόνα του Σωτήρα του Τσερνομπίλ, εμφανίστηκαν ταυτόχρονα τρία σημάδια: ένα περιστέρι πέταξε ακριβώς πάνω από το εικονίδιο μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, ένα ουράνιο τόξο εμφανίστηκε στον ουρανό και στη συνέχεια ένας σταυρός με τον ήλιο έλαμψε στο κέντρο.

Κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου, συνέβη ένα υπέροχο φαινόμενο, το οποίο έγινε με μαρτυρία χιλιάδων ανθρώπων.

Πρώτα ένα περιστέρι πέταξε πάνω από το εικονίδιο, ένα ουράνιο τόξο με τη μορφή ενός φωτοστέφανου εμφανίστηκε ψηλά στον ουρανό ανάμεσα στα φτερωτά σύννεφα (δεν υπήρχε βροχή την προηγούμενη μέρα!), Στη συνέχεια εμφανίστηκε ένας ορθόδοξος σταυρός στον ουρανό, με τον ήλιο στο κέντρο.

Η εικόνα μεταφέρθηκε στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, αλλά μετά από αίτημα των θυμάτων του Τσερνομπίλ, συνεχίζει σε πομπές στις περιοχές της Ουκρανίας. Η εικόνα έγινε παρηγοριά στα θύματα του Τσερνομπίλ, αναγνωρίστηκε και θεωρήθηκε δική τους σε πολλές οικογένειες της Ουκρανίας, επειδή η τραγωδία του Τσερνομπίλ επηρέασε όλους.



Το εικονίδιο βοηθά την πληγείσα περιοχή του Τσερνομπίλ. Οι πομπές του "Σωτήρα του Τσερνομπίλr" συνοδεύονται από θαυμαστά φαινόμενα και θεραπείες. Με την εικόνα της εικόνας, τα θύματα του Τσερνομπίλ πηγαίνουν σε πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις, το βάζουν κάτω από το μαξιλάρι των άρρωστων παιδιών.



Ο ηγούμενος της μοναδικής Εκκλησίας του Αγίου Ηλία στη ζώνη αποκλεισμού, ο πατέρας Μύκολα, αποφάσισε να μεταφέρει μια λίστα με το εικονίδιο του Σωτήρα Chornobyl στα μέρη όπου οι Ορθόδοξες εκκλησίες καταστράφηκαν από τους Μπολσεβίκους το 1930-1950. Οι ορθόδοξοι σταυροί είναι πλέον εγκατεστημένοι σε αυτά τα ιερά μέρη.



Μια μέρα ο πατέρας Μύκολα έφερε την εικόνα στο χωριό Ιλίντσι, όπου στεκόταν η Εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Σε αυτό το μέρος, ο ιερέας εγκατέστησε μια εικόνα και, περιτριγυρισμένη από δύο δωδεκάδες γιαγιάδες που επέστρεψαν στο χωριό τους παρά τις απαγορεύσεις, άρχισαν μια υπηρεσία προσευχής. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, ένας πυλώνας φωτός εμφανίστηκε στον καθαρό ουρανό χωρίς σύννεφα, ο οποίος επισκίασε όλους. Αυτό το φαινόμενο διήρκεσε μόνο λίγα δευτερόλεπτα, τραβήχτηκαν φωτογραφίες στις οποίες αυτό το θαύμα μοιάζει με μια φωτισμένη λωρίδα που βγαίνει από το ανοιχτό Ευαγγέλιο απευθείας στον ουρανό.πηγή



http://shcool201468.blogspot.com/p/blog-page_10.html

https://cdus.ru/el/guide/cena-zhizni-kak-tri-otvazhnyh-spasatelya-vodolaza-predotvratili.html

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2020/10/blog-post_23.html

Σχόλια