Πρωθυπουργός Αρμενίας: Έπρεπε να παραδώσουμε στους Αζέρους τις 7 περιοχές πριν από χρόνια

Πρωθυπουργός Αρμενίας: Έπρεπε να παραδώσουμε στους Αζέρους τις 7 περιοχές πριν από χρόνια Ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε σταματήσει πολύ πριν: η τι



Ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε σταματήσει πολύ πριν: η τιμή για ένα πρώιμο τέλος του πολέμου θα ήταν η ίδια: η παράδοση επτά περιοχών.

Εάν η παράδοση τριών περιφερειών εν μέσω της απώλειας της Σούσα και του θανάσιμου κινδύνου που κρέμεται πάνω από το Στεφανάκερτ είναι προδοσία, τότε δεν θα ήταν προδοσία η παράδοση 7 περιοχών υπό σχετικά καλύτερες συνθήκες;


Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν έγραψε για αυτό στη σελίδα του στο Facebook, σχολιάζοντας την κατάσταση γύρω από το Αρτσάχ, όπως σημειώνουν τα ‘Αρμενικά Νέα’.

"Ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε σταματήσει νωρίτερα: η τιμή για ένα πρώιμο τέλος του πολέμου θα ήταν η ίδια: η παράδοση επτά περιοχών"


Βίντεο που επιβεβαιώνει τα παραπάνω έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Δηλαδή, το 2011, η Αρμενία εξέφρασε την ετοιμότητά της να παραδώσει 7 περιφέρειες και ήταν έτοιμη να αναλάβει αυτήν την υποχρέωση, αλλά το Αζερμπαϊτζάν υπέβαλε νέες απαιτήσεις.

Ποιες απαιτήσεις πρότεινε τότε το Αζερμπαϊτζάν; Πλήρης αποκλεισμός από την ατζέντα το καθεστώς που θα διέπει το Καραμπάχ ή αποκλεισμός του ειδικού καθεστώτος του διαδρόμου Λατσίν.


Τι είπε ο Πασινιάν


«Όταν ήρθα στη θέση του πρωθυπουργού το 2018, το δήλωσα φυσικά. Και ας καταλάβουμε όλοι σε αυτήν την κατάσταση, ποια θα μπορούσε ήταν η εναλλακτική λύση σε αυτό που συνέβη;

Η εναλλακτική λύση θα ήταν να απευθύνω έκκληση στον λαό, να πω ότι αυτή είναι η κατάσταση, ή 7 περιοχές πρέπει να παραδοθούν χωρίς το καθεστώς του Καραμπάχ, διαφορετικά θα υπάρξει πόλεμος.

Τι θα έλεγε ο λαός;

Θα έλεγε, «Όχι. Θα σηκωθούμε και θα πολεμήσουμε στο όνομα της πατρίδας μας. Και θα άρχιζε ο πόλεμος και θα λέγανε όλοι ότι η Αρμενία ξεκίνησε τον πόλεμο.

Αν είχα πει όχι, έπρεπε να τις παραδώσουμε, ο λαός θα έλεγε: "Νικόλ ο προδότης" και ο πόλεμος θα άρχιζε πάλι.

Εάν σε οποιοδήποτε στάδιο, ακόμη και κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, θα πήγαινα στους Τούρκους και θα τους έλεγα, ας λύσουμε αυτό το ζήτημα χωρίς πόλεμο, θα μου έλεγαν να δώσω μια συγκεκριμένη ημερομηνία όταν θα παραδώσω τα εδάφη. Αν υπέγραφα, θα έλεγαν: "Νικόλ ο προδότης", όχι υπογραφή, να πολεμήσουμε.

Από το 2018, το ζήτημα του Καραμπάχ βρισκόταν σε αδιέξοδο, ο μόνος τρόπος από τον οποίο ήταν η παράδοση των εδαφών, χωρίς εγγυήσεις ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν θα υποβάλει νέα αιτήματα. Και στο πλαίσιο αυτών των νέων απαιτήσεων, θα υπήρχε και πάλι μεγάλη πιθανότητα πολέμου.



The Hellenic Information Team
Σχόλια