Σομαλία: Πολύνεκρη επίθεση από βομβιστή-καμικάζι σε εστιατόριο


Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από δέκα τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, χθες Παρασκευή, όταν βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε δημοφιλές εστιατόριο.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Νταχίρ, ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, πρόκειται για «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια», ενώ ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς βαριά τραυματισμένοι θαμώνες του καταστήματος διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. Το εστιατόριο Gelato Divino βρίσκεται σε πολυάσχολο δρόμο ο οποίος οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Η σομαλική κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση, ενώ η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη  μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, Andalus, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν πολλοί δημόσιοι λειτουργοί.

Η Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων, ξενοδοχείων, αλλά και αμάχων στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Η επίθεση διαπράχθηκε την ίδια ημέρα που το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι επισκέφθηκε τη Σομαλία ο αμερικανός υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Κρις Μίλερ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχόλια