Αποπειράθηκαν να ΚΑΨΟΥΝ τον Μητροπολιτικό Ναό της Χίου!!!

Αποπειράθηκαν να ΚΑΨΟΥΝ τον Μητροπολιτικό Ναό της Χίου!!! Στο στόχαστρο αγνώστων (...) μέχρι στιγμής δραστών, μπήκε ο ιστορικός Ιερός Μητροπολιτ
Στο στόχαστρο αγνώστων (...) μέχρι στιγμής δραστών, μπήκε ο ιστορικός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων Βικτώρων της Χίου, αφού στις 16:50 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, επιχείρησαν να τον κάψουν!


Εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη κόσμου, εξ αιτίας της απαγορεύσεως κυκλοφορίας, έρριξαν εύφλεκτο υγρό στην πλαϊνή πόρτα που χρησιμοποιείται ως έξοδος από το ιερό, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να κάψει τήν βαριά ξύλινη πόρτα και να μπει μέσα στον χώρο του Ιερού Ναού.


Ευτυχώς έγκαιρα τέθηκε σε εφαρμογή το σύστημα συναγερμού, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στήν Μητρόπολη ο νεωκόρος με τήν σύζυγό του, που έσβησαν την πυρκαγιά πριν αυτή προλάβει να επεκταθεί...


Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν σε εμπρησμό, χωρίς όμως να είσαι σαφή (...) τα κίνητρα και ο στόχος των δραστών.


romfea.gr
triklopodia.gr
odysseiatv.blogspot.com
Σχόλια