Ο ιός «φρουρεί» τη σημαία της Β-Ε

ΣΕΡΑΓΕΒΟ - Το Σερβικό μέλος της Προεδρίας της Β-Ε Μίλοραντ Ντόντικ πριν από ένα χρόνο ή πιο συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου 2019, υπέβαλε αίτημα στο Σ



ΣΕΡΑΓΕΒΟ - Το Σερβικό μέλος της Προεδρίας της Β-Ε Μίλοραντ Ντόντικ πριν από ένα χρόνο ή πιο συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου 2019, υπέβαλε αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Β-Ε για επανεξέταση της συνταγματικότητας του Νόμου περί Τροποποιήσεων του Νόμου περί Σημαίας της Β-Ε, αλλά το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει ακόμη λάβει τελική απόφαση .

Το υπουργικό συμβούλιο του σερβικού μέλους της Προεδρίας της Β-Ε επιβεβαίωσε για τον "Γκλας Σέρπσκε" ότι έλαβε απάντηση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Β-Ε ότι η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη λόγω της αδυναμίας διεξαγωγής συνόδου ολομέλειας.

- Δεν έχουμε λάβει ακριβή εξήγηση γιατί το δικαστήριο ανέβαλε την απόφαση σχετικά με αυτό το αίτημα κατά τη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Έχουμε ενημερωθεί ότι λόγω της επιδημίας που προκαλείται από τον ιό της κορώνας, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί σύνοδος του Συμβουλίου Ολομέλειας, η οποία απαρτίζεται και από τους εννέα δικαστές και η οποία πρέπει να αποφασίσει - ειπώθηκε για το "Glas Srpske" από το Υπουργικό Συμβούλιο του Σέρβου μέλους Προεδρία της Β-Ε.

Κατά την 117η σύνοδο ολομέλειας, που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου φέτος, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η υπόθεση θα συζητηθεί σε μία από τις επόμενες συνόδους.

- Στην υπόθεση U-11/19, το Συνταγματικό Δικαστήριο, αφού συζήτησε διαδικαστικά θέματα, αποφάσισε να συζητήσει την υπόθεση σε μία από τις επόμενες συνόδους - το Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοίνωσε τότε.


Σχόλια