Ρεκόρ κερδών για πολυεθνικές - Δολοφονία των μικρομεσαίων: Τα αποτελέσματα της καραντίνας


Το τέλος του μικρομεσαίου εμπόρου - που άλλωστε αποτελεί και έναν από τους στόχους της έκθεσης Πισσαρίδη - φέρνουν τα απανωτά lockdown καθώς η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών διοχετεύεται στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα. Φυσικά όλοι ήξεραν ότι αυτό θα συνέβαινε από την στιγμή που έκλεισαν τους πολίτες στα σπίτια τους. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οδηγούνται με μαθηματική βεβαιότητα στην χρεωκοπία, ενώ τα χρήματα των Ελλήνων μεταφέρονται στις κατακόμβες της Ελβετίας...

Μάλιστα, ακόμη και αρκετούς μήνες μετά, η ανάπτυξη του κλάδου σταθεροποιήθηκε σε πολύ υψηλούς ρυθμούς: τον Σεπτέμβριο πέτυχε σχεδόν τετραπλάσια ανάπτυξη συγκριτικά με τους πρώτους μήνες του έτους, εμφανίζοντας άνοδο κατά 174% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Όσον αφορά τις κατηγορίες που αυξήθηκαν σε αξία online αγορών τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, την πρώτη θέση καταλαμβάνει αυτή των κατεψυγμένων τροφίμων με αύξηση 254%.

Οι επόμενες κατηγορίες με τη μεγαλύτερη άνοδο της αξίας των online αγορών κατά το εξεταζόμενο διάστημα ήταν: 217% σε φρέσκα τρόφιμα, 205% σε συσκευασμένα τρόφιμα, 196% σε καλλυντικά και είδη περιποίησης, 172% σε χαρτικά και είδη καθαρισμού, 161% σε ποτά και αναψυκτικά, 135% σε προϊόντα για κατοικίδια και 39% σε προϊόντα περιποίησης για παιδιά.

pronews.gr
Σχόλια