Να ετοιμάζονται οι Πολωνοί για Polexit;

Να ετοιμάζονται οι Πολωνοί για Polexit; Παρόλο που κανείς δεν επιθυμεί την αποχώρηση της Πολωνίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τις παρούσες συνθήκ

Παρόλο που κανείς δεν επιθυμεί την αποχώρηση της Πολωνίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τις παρούσες συνθήκες, η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα αυτή.
Σε αυτή την προειδοποίηση προχώρησε ο Pawel Lisicki, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Do Rzeczy, ενώ η εφημερίδα του δέχτηκε επίθεση εξαιτίας της αναφοράς της στην πιθανότητα ενός Polexit.

Ο Pawel Lisicki πιστεύει πως τα τελευταία χρόνια η Πολωνία αντιμετωπίζει μια ΕΕ που συνεχώς αντιδρά στις απόψεις της.

«Πριν από 16 χρόνια μας είπαν πως η ΕΕ θα αποτελούσε μια μορφή άμυνας και εκπροσώπησης των Πολωνικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών. Πολλοί Πολωνοί θεώρησαν την ένταξη στην ΕΕ πολιτιστικό άλμα, εξαιτίας της ευκολότερης μεταφοράς χρημάτων και αγαθών, ευκολότερων μετακινήσεων εντός της Ευρώπης κλπ» δήλωσε ο Pawel Lisicki.

Δυστυχώς όμως, αποδείχτηκε ότι η ένταξη στην ΕΕ σχετίζεται με διαφορετικές ριζοσπαστικές ιδέες της ελίτ της ΕΕ, πρόσθεσε ο Pawel Lisicki και θύμισε ότι στην πρώτη της ομιλία η Ursula von der Leyen ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διακήρυξε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υιοθετηθούν από όλες τις χώρες οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων και οι υιοθεσίες παιδιών από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Pawel Lisicki τόνισε πως τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ότι η ΕΕ επικεντρώνεται γύρω από μία προοδευτική ατζέντα που δεν αφήνει χώρο για διαφωνίες.

«Στα μάτια της, ισότητα σημαίνει να χρησιμοποιείς την ισχύ της χώρας για να επιβάλεις οργανωμένη διαστροφή στους πολίτες και να τους αναγκάσεις να αποδεχτούν πρακτικές σε αντίθεση από τους νόμους της φύσης» τόνισε ο Pawel Lisicki.

Ο ίδιος επισήμανε πως εκτός από την Ursula von der Leyen, η επίτροπος για την ισότητα Helena Dalli προετοιμάζει ένα πρόγραμμα που θα τιμωρεί τις χώρες που δεν σέβονται αυτό που η ΕΕ θεωρεί ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πολλοί Πολωνοί θεωρούν πως επιβάλει ξένες αξίες στο Πολωνικό σύστημα.

Ο Pawel Lisicki πιστεύει πως ο νόμος που θα πρέπει να ψηφιστεί σχετίζεται με το δικαίωμα της έκφρασης της σεξουαλικότητας. Ο αρχισυντάκτης υποστηρίζει ότι με την παρούσα κατάσταση δίνεται η δυνατότητα στους έκφυλους να εκφράζουν δημόσια τις διεστραμμένες επιθυμίες τους και οι κανονικοί άνθρωποι υποχρεώνονται να τις σεβαστούν και να τις αποδεχτούν, ενώ όποιος αντιτίθεται, χαρακτηρίζεται φονταμενταλιστής, ομοφοβικός κλπ.

Στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτικών, αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η άμβλωση, που σκοτώνει ένα αγέννητο παιδί. Αυτό θα πρέπει να κατοχυρωθεί νομικά σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ο Pawel Lisicki ανέφερε τον νέο νομοθετικό μηχανισμό που φέρεται ως τιμωρητικός για την Πολωνία, προετοιμάστηκε από την Γερμανική Προεδρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν έχει εκλεγεί δημοκρατικά και είναι βαθιά πολιτική.

«Είμαι πεπεισμένος πως πρόκειται για επίθεση στην κυριαρχία μας. Πρόκειται για λεπτή γραμμή, την οποία κανείς δεν επιτρέπεται να περάσει» τόνισε ο Πολωνός αρχισυντάκτης.

Ο Pawel Lisicki αναρωτήθηκε εάν με την ένταξη στην ΕΕ, υπάρχει λόγος ύπαρξης Πολωνικού Κοινοβουλίου που να νομοθετεί, ή ακόμη εάν χρειάζεται να υπάρχει κυβέρνηση ή μόνο πρόθυμοι ανταποκριτές των Βρυξελλών;

Ο Ο Pawel Lisicki πρόσθεσε πως δεν επιθυμεί την αποχώρηση της Πολωνίας από την ΕΕ, αλλά τόνισε πως η Πολωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο σενάριο και τώρα είναι η σωστή χρονική στιγμή για να αρχίσει η συζήτηση.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία. Όχι επειδή δεν θέλουμε να υπάρξει συμφωνία, αλλά επειδή το επίπεδο των ύβρεων των Ευρωπαϊκών ελίτ αυξάνεται ανησυχητικά. Έχουν τυφλωθεί. Θα σας θυμίσω την δήλωση της Ursula von der Layen για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Θα πρέπει να είσαι ξεδιάντροπος για να το παρουσιάζεις δημοσίως» είπε χαρακτηριστικά ο Πολωνός.

Ίσως η πλειοψηφία των Πολωνών να επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ επειδή πιστεύουν στους συμβιβασμούς, είπε ο Pawel Lisicki και προειδοποίησε ότι όταν αντιληφθούν ότι συμβιβασμοί οδηγούν στην απώλεια της ελευθερίας, εάν η πίεση από τις Βρυξέλλες αυξηθεί και ο αριθμός των παρεμβάσεων αυξηθεί, θα υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι που θα αρχίσουν να αμφιβάλλουν και να αναζητούν μια διαφορετική λύση.

«Θα επιτρέψουν οι Πολωνοί γονείς, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της ΕΕ, να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να ανατρέφουν τα παιδιά τους; Αμφιβάλω» τόνισε ο Pawel Lisicki.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε:
Οι απόψεις του συγκεκριμένου Πολωνού αρχισυντάκτη μπορεί να φαντάζουν πολύ συντηρητικές και μπορεί να μας ξενίζουν. Θα πρέπει όμως να ακουστούν.
Στην Δημοκρατική και ανεκτική Ευρώπη, χωράνε ΟΛΕΣ οι απόψεις.
Δημοκρατία σημαίνει πως ΟΛΕΣ οι απόψεις ακούγονται.
Στη Δημοκρατία ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα να εκφραστούν.
ΚΑΜΙΑ άποψη δεν μπορεί να απαγορεύεται σε μια Δημοκρατική χώρα.
ΔΕΝ μπορεί να επιτρέπεται η λογοκρισία στην Δημοκρατική ΕΕ, επειδή οι απόψεις θεωρούνται συντηρητικές.
Όταν όλες οι απόψεις ακουστούν, ο λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει ποια άποψη είναι η καλύτερη.
Δεν είναι δυνατόν στην ΕΕ του 21ου αιώνα και στο όνομα της προόδου και της ανεκτικότητας, να θέλουμε να επιβάλουμε στον λαό απόψεις, που δεν τις θέλει, διότι έτσι καταλύεται η Δημοκρατία, οι ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χωράνε ΟΛΟΙ και όλες οι απόψεις, χωρίς λογοκρισία.
Εάν κάποιος θεωρεί πως κάποια άποψη δεν είναι σωστή, θα πρέπει να πείσει με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ τον λαό για την ορθότητα της δική του άποψης και όχι μέσω απαγορεύσεων, λογοκρισίας και κοσμητικών επιθέτων του στυλ ρατσιστής, ακροδεξιός, φασίστας, ομοφοβικός κλπ κλπ.


Σχόλια