Πνευματικός και θρησκευτικός συντονισμός μεταξύ Σουδάν και Αιγύπτου για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού

Κάιρο - Η επίσκεψη του Σουδανού Υπουργού Θρησκευμάτων και Κληροδοτημάτων, Nasruddin Mufreh, στο Κάιρο επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι υπάρχει η επιθυμία να ε


Κάιρο - Η επίσκεψη του Σουδανού Υπουργού Θρησκευμάτων και Κληροδοτημάτων, Nasruddin Mufreh, στο Κάιρο επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι υπάρχει η επιθυμία να εξοικειωθούν με τις πτυχές της αντιμετώπισης εξτρεμιστικών ιδεών και να αντιμετωπιστεί το ισλαμικό κίνημα με μια ολοκληρωμένη αντίληψη που περιλαμβάνει θέματα ασφάλειας και πνευματικής ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την κατάσταση διαφάνειας που διέρχεται το Σουδάν, αφού αφαιρέθηκε το όνομά του Ο αμερικανικός κατάλογος των κρατών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία, παρέχοντας υπό όρους κυρίαρχη ασυλία.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Κληροδοτημάτων, Mukhtar Jumaa, και ο Σουδανός ομόλογός του Nasreddin Mufreh, εγκαινίασαν μια κοινή εκπαίδευση για τους ιμάμη των δύο χωρών πριν από λίγες ημέρες, για να αντιμετωπίσουν εξτρεμιστικές ιδέες και να αντικρούσουν τις παρανοήσεις των τρομοκρατικών ομάδων, δημιουργώντας έτσι κοινούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση της επιρροής των ισλαμιστών που εξακολουθούν να διεισδύουν σε ολόκληρο το Σουδάν.

Με τις πολλές δραστηριότητες της επίσκεψης και την πολλαπλότητα των δραστηριοτήτων της, δεν αντιμετώπισε τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των δύο περιπτώσεων ή τον τρόπο αντιμετώπισης πολιτών που έχουν θρησκευτική κουλτούρα ριζωμένη στο Σουδάν, η οποία εκμεταλλεύεται τα στοιχεία του ισλαμικού κινήματος για τον έλεγχο του μυαλού τους, σε αντίθεση με την Αίγυπτο, η οποία συγκρούεται περισσότερο με πολιτικές ομάδες Ισλάμ όλων των αιρέσεων.

Οι παρατηρητές πιστεύουν ότι ο συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών οδήγησε στη συνεργασία σε πνευματικό και θρησκευτικό επίπεδο. Ωστόσο, οι πιθανότητες επιτυχίας στον τομέα της ασφάλειας λόγω της σύνθεσης της άρχουσας αρχής στις δύο χώρες μπορεί να είναι οι πιο τυχερές από τις πνευματικές πτυχές που χρειάζονται διαφορετικές κριτικές που είναι κατάλληλες για τη φύση του περιβάλλοντος και στις δύο χώρες. .
Σε μια δήλωση Τύπου στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Κάιρο, ο Σουδανός Υπουργός Θρησκευμάτων και Κληροδοτημάτων δήλωσε ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη μελέτη της αιγυπτιακής εμπειρίας στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού, στη διάλυση του λόγου της εξιλέωσης και στην υιοθέτηση της προσέγγισης της μετριοπάθειας και της μετριοπάθειας.

FoulsCode.com
Σχόλια