Η Σλοβενία έκλεισε τον πυρηνικό σταθμό λόγω του σεισμού στην Κροατία


Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε σήμερα την Κροατία έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη Σλοβενία, όπου σταμάτησε προληπτικά η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Κρσκό.

Σεισμός με μέγεθος 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το κεντρικό τμήμα της Κροατίας, δηλαδή την περιοχή γύρω από την πόλη της Πετρίνια, σήμερα στις 12:20, και συγκλόνισε την υπόλοιπη χώρα.

Ο πυρηνικός σταθμός Κρσκό έκλεισε σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία σε περίπτωση ισχυρότερων φυσικών καταστροφών. Είναι κατασκευασμένο για να αντέχει πολύ πιο δυνατές δονήσεις από αυτά που έχουν παρουσιασθεί μέχρι τώρα στη Σλοβενία ​​ή την Κροατία.

Η κατασκευή του αντέχει σε σεισμική δόνηση μέχρι 7,9 βαθμών, το οποίο ήταν το μέγεθος του πιο καταστροφικού σεισμού στην περιοχή της σημερινής Σλοβενίας το 1511.

 Ένας άλλος ισχυρός σεισμός με ένταση 5,7 βαθμών σημειώθηκε το 1917 κοντά Μπρεζνίτσε.

Η ασφάλεια του Κρσκό ενισχύθηκε περαιτέρω από το ατύχημα του 2011 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και σε περίπτωση σεισμού που απειλεί τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Σλοβενίας, θα μπορούσε να κλείσει χειροκίνητα ή αυτόματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Sloboden Pecat

The Hellenic Information Team

Σχόλια