Η αποτυχημένη πολιτική της Συρίας για τον Ομπάμα θα παρεμποδίσει τα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν;


Υπάρχει μια αυξανόμενη αναγνώριση μεταξύ του οργανισμού εξωτερικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν υπάρχει σαφής πολιτικός δρόμος για την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Μετά από τέσσερα χρόνια μάταιες προσπάθειες κατά την εποχή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε αυτό το αρχείο, οι αναλυτές ανησυχούν για την ικανότητα της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν να επιστρέψει στη στρατηγική της μέγιστης πίεσης που ακολούθησε Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δεν λειτούργησε. Ουάσιγκτον - Σε μια παλιά συνέντευξη, ο Anthony Blinken, υποψήφιος για τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών στη διοίκηση του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, παραδέχθηκε ότι η πολιτική της διοίκησης του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έναντι της Συρίας "απέτυχε"

Όταν ρωτήθηκε για την προσέγγιση του Μπάιντεν στη Συρία, απάντησε: «Στην τελευταία διοίκηση, πρέπει να παραδεχτούμε ότι αποτύχαμε όχι επειδή δεν προσπαθήσαμε, αλλά αποτύχαμε. Αποτύχαμε να αποτρέψουμε μια τρομερή απώλεια ζωής. Αποτύχαμε να αποτρέψουμε τη μαζική εκτόπιση ανθρώπων εσωτερικά στη Συρία και φυσικά. "Ως πρόσφυγες στο εξωτερικό, είναι κάτι που θα πάρω μαζί μου για τις υπόλοιπες μέρες μου ... είναι κάτι που νιώθω έντονα."Όμως, ποια είναι ακριβώς η αποτυχία της πολιτικής από την κυβέρνηση Ομπάμα και ποια διδάγματα μπορούν να αντληθούν από τη μελλοντική εξωτερική πολιτική; Και τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά ο Λευκός Οίκος για να ενεργοποιήσει κάποια θετικά αποτελέσματα στη Συρία;

Είναι σαφές, σύμφωνα με τον Mark Ipscopus, ανταποκριτή εθνικής ασφάλειας για το αμερικανικό περιοδικό The National Interest, ότι ο Blinken, βετεράνος διπλωμάτης και ανώτερος αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας στη διοίκηση Ομπάμα, δεν παρέχει σαφείς απαντήσεις.Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τον Μάιο, ο Blinken φάνηκε να κατηγορεί μια μεγάλη ομάδα εξωτερικών δυνάμεων όταν είπε: «Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην οποία πρέπει να στραφούμε, ξεκινώντας από τους ίδιους τους Σύρους και ξεκινώντας από το Ιράν, τη Ρωσία και άλλους χορηγούς του καθεστώτος Assad, ξεκινώντας από όλες τις αραβικές χώρες και χώρες». Άλλο γειτονικό ».

foulscode.com
Σχόλια