Ο Επικεφαλής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Βουλής της Λιβύης προειδοποιεί για νέο πόλεμο


Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας του Κοινοβουλίου της Λιβύης, Youssef Al-Agouri, προειδοποίησε για το ξέσπασμα ενός νέου πολέμου στη Λιβύη, λέγοντας ότι η κρίση στη Λιβύη δεν μπορεί να λυθεί στρατιωτικά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή, ο Youssef Al-Agouri εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την πρόσφατη κλιμάκωση, μετά από μεγάλες προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών. Προειδοποίησε επίσης για ύποπτες προσπάθειες ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης να διαδώσουν ρητορική μίσους και να υποκινήσουν βία μεταξύ του πληθυσμού.

Ο Αλ-Αγκούρι τόνισε τη σημασία της διατήρησης της ιερότητας του λιβυκού αίματος και της απόρριψης όλων των εκκλήσεων που οδηγούν σε πόλεμο και βία. «Ήρθε η ώρα να επιτευχθεί ειρήνη μετά από χρόνια πικρών συγκρούσεων μεταξύ των μελών του λαού της Λιβύης», είπε.

Προειδοποίησε επίσης ότι το ξέσπασμα ενός νέου πολέμου θα απειλούσε την ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, τονίζοντας την ανάγκη απόρριψης από όλες τις μορφές κάθε ξένης παρέμβασης και την ανάγκη να εγκαταλείψουν όλες οι ξένες δυνάμεις τη Λιβύη.

Ο βουλευτής κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει σταθερή στάση για την επίτευξη ειρήνης στη χώρα, τονίζοντας ότι η μόνη διέξοδος από την τρέχουσα κρίση είναι να συνεχισθεί ο πολιτικός διάλογος, να στηρίξουν τα Ηνωμένα Έθνη στο έργο τους και να τηρήσει συστάσεις που εγκρίθηκαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Τέλος, Youssef Al-Agouri κάλεσε όλους τους Λίβυους να ενώσουν τα χέρια τους και να ξεπεράσουν τις παγίδες του παρελθόντος, προκειμένου να αποτρέψουν να παρασυρθεί η χώρα σε άλλον έναν πόλεμο και στο χάος.

libyareview

infognomonpolitics.gr

Σχόλια