Οι επιπτώσεις της δολοφονίας του Fakhry Zada ​​.. Το περιστατικό χωρίζει τις αποφάσεις των αρχών στο Ιράν

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης, Ali Rabiei, επιβεβαίωσε ότι η απόφαση για αύξηση του εμπλουτισμού ουρανίου στο 20% και αναστολή του πρωτοκόλλου


Ο Ρουχάνι αντιτίθεται σε κοινοβουλευτικό νόμο για άρση του εμπλουτισμού και αποτροπή επιθεώρησης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας .. Και η κυβέρνησή του καταφεύγει στη διατήρηση του συντάγματος για να το αποτρέψει .. και επιβεβαιώνει: θα επιφέρει περισσότερες κυρώσεις.

Οι συνέπειες της δολοφονίας του ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, του αξιωματούχου του Υπουργείου Άμυνας, Mohsen Fakhryzadeh, συνεχίζονται και το ατύχημα έχει σκιά στο εσωτερικό του Ιράν, καθώς η ιρανική κυβέρνηση εξέφρασε την Τρίτη την αντίθεσή της σε μια κοινοβουλευτική πρωτοβουλία απαιτώντας να σταματήσει την εφαρμογή υποχρεώσεων, ιδίως επιτρέποντας στους διεθνείς επιθεωρητές να επιθεωρήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ως απάντηση στο ατύχημα.


Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης, Ali Rabiei, επιβεβαίωσε ότι η απόφαση για αύξηση του εμπλουτισμού ουρανίου στο 20% και αναστολή του πρωτοκόλλου θα επέβαλε περισσότερες κυρώσεις στη χώρα. Πρόσθεσε, "Το Ιράν δεν εφάρμοσε το πρόσθετο πρωτόκολλο πριν από την πυρηνική συμφωνία και διέθετε εκατοντάδες κιλά ουρανίου εμπλουτισμένο κατά 20%.

 Η πυρηνική συμφωνία δεν επηρέασε το μέγεθος και την ποσότητα εμπλουτισμένου ουρανίου και η απόφαση που εξέδωσε το Κοινοβούλιο δεν θα οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων και η απόφαση αυτή πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο. Εθνική ασφάλεια".


Σχόλια