Έκτακτες αμυντικές δαπάνες για την Εθνική Φρουρά και παραλαβή νέας Μοίρας πυροβόλων Nora-B52

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Λευκωσία, το Υπουργείο Οικονομικών έχει προωθήσει στην Βουλή την έγκριση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 77,2 εκατ

 




Σύμφωνα με πληροφορίες από την Λευκωσία, το Υπουργείο Οικονομικών έχει προωθήσει στην Βουλή την έγκριση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 77,2 εκατ. € που θα δαπανηθεί τον Δεκέμβριο για αποπληρωμή τρεχόντων εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και κατάθεση προκαταβολών νέων, της Εθνικής Φρουράς.

Μεταξύ των πρώτων είναι η σύμβαση για την προμήθεια νέας συστοιχίας πυραύλων επιφανείας – επιφανείας ΜΜ40 Exocet και για την προμήθεια νέων φορητών στοιχείων αντιαεροπορικών πυραύλων Mistral από την γαλλική MBDA. Η σύμβαση καλύπτει και τον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων πυραύλων Exocet στην νεώτερη έκδοση.



Τον Δεκέμβριο εξάλλου, παραλαμβάνονται επιπλέον αυτοκινούμενα πυροβόλα Nora-Β52 των 155 mm που έχουν παραγγελθεί στην Σερβία. Τα πυροβόλα σε υπηρεσία με την Εθνική Φρουρά που έχει εξοπλίσει με αυτά ήδη μία Μοίρα, ονομάζονται “Μέγας Αλέξανδρος”. Η νέα παραλαβή, αφορά μια δεύτερη Μοίρα πυροβόλων του συγκεκριμένου τύπου.


national-pride.org

Σχόλια