Βουλγαρία: Πάνω από 600 χιλιάδες ζούνε με χρήματα των μεταναστών

Το 41% των Βουλγάρων έχουν συγγενείς οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει από τη χώρα, ενώ ένας στους τέσσερις σκοπεύει να εγκαταλείψει τη Βουλγαρία, σύμφωνα

Το 41% των Βουλγάρων έχουν συγγενείς οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει από τη χώρα, ενώ ένας στους τέσσερις σκοπεύει να εγκαταλείψει τη Βουλγαρία, σύμφωνα με έρευνα της Trend Research Center εκ μέρους της εφημερίδας «24 Ώρες»/ «24 Часа».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας πιστεύουν ότι η εργασία και η εκπαίδευση στο εξωτερικό παρέχει κύρος και δίνουν καλύτερες ευκαιρίες», όπως σημειώνεται.


Συνήθως, εκείνοι που ζουν σε χωψριά έχουν συγγενείς που εργάζονται εκτός Βουλγαρία, σύμφωνα με τα στοιχεία.Το 11% των ενήλικων Βουλγάρων ή λίγο πάνω από 600 χιλιάδες άτομα, ζούνε με χρήματα των μεταναστών, αυτοί είναι κυρίως άτομα ηλικίας 60-69 ετών και άνω των 70 ετών.

Το 80% των ατόμων που λαμβάνουν εμβάσματα μεταναστών δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά. Μόνο 14% των Βουλγάρων που λαμβάνουν εμβάσματα από το εξωτερικό λένε ότι δεν είναι τόσο σημαντικά.

Η πλειοψηφία των Βουλγάρων συμμερίζεται την άποψη ότι είναι σπουδαίο να σπουδάσει (83%), να εργαστεί (52%) και να ζήσει (75%) στο εξωτερικό. Ενώ το 33% δεν βλέπει τίποτε σημαντικό στην εργασία στο εξωτερικό και το 12% δεν θα ήθελε να ζήσει εκτός Βουλγαρίας.

Το 56% των Βουλγάρων πιστεύει ότι ένα δίπλωμα από ξένο εκπαιδευτικό ίδρυμα παρέχει καλύτερες ευκαιρίες για να βρει εργασία στη Βουλγαρία. Ενώ το 24% είναι της άποψης ότι οι απόφοιτοι στο εξωτερικό έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εκείνους που αποφοιτούν στη Βουλγαρία.


The Hellenic Information Team
Σχόλια