Σκάνδαλο και με ανώτατες υπογραφές...


Είναι να απορεί κανείς πόσο καλά είχε στημένη το «παρακράτος» του ΣΥΡΙΖΑ τη «σκευωρία» της Novartis, σύμφωνα βέβαια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εκεί λοιπόν που η κυβέρνηση των «αρίστων» πέταξε στα σκουπίδια τη συνεργασία με την αμερικανική δικαιοσύνη, τις καυτές μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων, τους...σκληρούς δίσκους και τα στοιχεία από τα κατασχεμένα αρχεία της φαρμακευτικής εταιρείας και τις επίπονες έρευνες των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς και ετοιμάζεται να δικάσει όσους ζήτησαν την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου, ήρθε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) για να χαλάσει την «ωραία ατμόσφαιρα».

Λίγο πριν οδηγηθεί στην πυρά η εκδιωχθείσα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη μαζί με τους «συνενόχους» της, η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου δέχεται ότι το σκάνδαλο υπάρχει!

Οτι το σκάνδαλο είναι μεγάλο. Οτι έχει προξενήσει τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ η εταιρεία με τις παράνομες πρακτικές της οφείλει να τιμωρηθεί παραδειγματικά και στη χώρα μας.

Αυτό ζητάει το Νομικό Συμβούλιο από την κυβέρνηση, τίποτε δηλαδή λιγότερο και τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα συμπεράσματα που είχαν προκύψει από τις ογκώδεις δικογραφίες, οι οποίες βίαια αφαιρέθηκαν από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Η προσφυγή των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ΝΣΚ ήταν το τυπικά ελάχιστο που έπραξαν, ενώ πολύ καλά γνώριζαν ότι θα όφειλαν να έχουν προχωρήσει ήδη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που τους υποδεικνύονται τώρα. Το ΝΣΚ ζητάει να συνεργαστεί η κυβέρνηση με την αμερικανική δικαιοσύνη αν και μάλλον ακόμα θα γελούν στο FBI με την εξέλιξη που είχε η υπόθεση στην Ελλάδα της παραγραφής και της ασυλίας.

Ζητάει, όμως, και την παράσταση του Δημοσίου σε ποινικές δίκες που τυχόν θα γίνουν με κατηγορούμενους στελέχη της Novartis και άλλους οι οποίοι τυχόν δωροδοκήθηκαν ή παρανόμησαν.

Πώς όμως θα παραστεί το Δημόσιο σε τέτοιες δίκες όταν, λίγους μήνες πριν, τα στελέχη της εταιρείας και οι διαμεσολαβητές δορυφόροι της παρήλαυναν στα μέσα ενημέρωσης της... λίστας Πέτσα, ενοχοποιώντας πρώην κυβερνητικούς παράγοντες και εισαγγελείς;

Τι θα πουν οι πρώην υπουργοί Υγείας της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι καταθέτουν με τις ώρες για να πείσουν ότι όλα ήταν μια σκευωρία;...

efsyn.gr
Σχόλια