Δικαστήριο του Ιράκ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τραμπ

Το Ιράκ έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πλέον από σήμερα έχει χάσει επίσημα τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Το ένταλμα


Το Ιράκ έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πλέον από σήμερα έχει χάσει επίσημα τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Ιρακινό Δικαστήριο Rusafa, αφορά την εντολή που φέρεται να έδωσε ο Τραμπ, για τη δολοφονία του Ιρανού Διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Qassem Soleimani και του Υποδιοικητή των δυνάμεων Hashd al-Shaabi που δρουν στο Ιράκ, Abu Mehdi Mühendis.

Στη δήλωση του Δικαστηρίου Rusafa αναφέρεται ότι: “Ο δικαστής που ερευνά τη δολοφονία του Mühendis και των συντρόφων του, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον άρθρο 406 του ποινικού κώδικα του Ιράκ.”

Υπενθυμίζεται ότι ως αποτέλεσμα μιας αεροπορικής επίθεσης των ΗΠΑ, στις 3 Ιανουαρίου 2020, ο Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Kasım Süleymani και ο Mühendis σκοτώθηκαν κοντά στο Αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο Τραμπ, μετά τον φόνο του Soleimani, ισχυρίστηκε ότι η επιχείρηση εναντίον του έγινε γιατί σχεδίαζε επίθεση εναντίον αμερικανικών πρεσβειών, λέγοντας: «Πιστεύω ότι σχεδίαζε επίθεση σε τέσσερις πρεσβείες».

infognomonpolitics.gr

Σχόλια