Επίθεση προέδρου Ρουμανίας σε Κ.Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Θέλει να χωρίσει τους Ευρωπαίους πολίτες»


Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Ιωάννης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόταση του για χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού από τους πολίτες της ΕΕ για την επιβίβαση στα αεροπλάνα! 

«Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους, όχι για ταξίδια », δήλωσε ο Ιωάννης, ο οποίος θεωρείται στενός σύμμαχος της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, άλλωστε έχει καταγωγή από τη γερμανική μειονότητα της Ρουμανίας.

«Αυτά είναι σημαντικά δεδομένα για τον οικογενειακό γιατρό ή όποιον ασχολείται με κάποιον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, η χρήση αυτών των πιστοποιητικών για να χωρίσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης σε δύο δεν μου φαίνεται καλό», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προτείνοντας τη χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού για άτομα που ταξιδεύουν εντός ΕΕ, με την Κομισιόν να δηλώνει πως θα θέσει το ζήτημα στο επόμενο συμβούλιο στις 21 Ιανουαρίου με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πολλοί ακόμα ηγέτες διαφωνούν με τον κ.Μητσοτάκη.

pronews.gr

Σχόλια