Σερβία: Δωρεά τεσσάρων αεροσκαφών Mig-29 έρχεται από τη Λευκορωσία

Τα αεροσκάφη MiG-29 που θα λάβει ο σερβικός στρατός ως δώρο από τη Λευκορωσία θα παραδοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέρουν τα σερβικά μέσα ενη


Τα αεροσκάφη MiG-29 που θα λάβει ο σερβικός στρατός ως δώρο από τη Λευκορωσία θα παραδοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέρουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Το έργο της αναβάθμισης, για το οποίο το 558ο Ινστιτούτο Αεροπορίας της Λευκορωσίας στην πόλη Μπαρανόβιτσι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη για σχεδόν δύο χρόνια, πλησιάζει σχεδόν στην ολοκλήρωσή του, και οι προετοιμασίες για μεταφορά και παράδοση βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με την παράδοση αυτών των τεσσάρων αεροσκαφών, η Πολεμική Αεροπορία μας θα ολοκληρώσει μια μοίρα συνολικά 14 MiG-29 μέχρι την άνοιξη, αναφέρει η Novosti.

Ταυτόχρονα με την τελική εργασία για τα αεροσκάφη της Λευκορωσίας, ξεκίνησε η τρίτη φάση εκσυγχρονισμού αεροσκαφών του ίδιου τύπου, τα οποία αποτελούν ήδη μέρος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για την τεχνολογική τους πρόοδο, αλλά και για την προμήθεια σύγχρονων όπλων.

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, μετά από πολύ καιρό, η Σερβία θα αποκτήσει μοίρα νέας γενιάς, έτοιμη να προστατεύσει τον εναέριο χώρο, αλλά και να συνεργαστεί με τις δυνάμεις στο έδαφος.

Αυτό θα είναι το ανώτερο σημείο της σερβικής μαχητικής αεροπορίας, η οποία μόλις πριν από λίγα χρόνια - πέθαινε.

Η αναμενόμενη παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών της Λευκορωσίας επιβεβαιώθηκε, επίσης, από τον Υπουργό Άμυνας, Νεμπόσα Στεφάνοβιτς, ο οποίος λέει ότι ο κατάλογος των έργων αναβάθμισης για φέτος στην Πολεμική Αεροπορία είναι φιλόδοξος και μακρύς.

Ο Υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η βελτίωση των έργων στην αεροπορική υποδομή, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από τις ζημιές της επίθεσης του ΝΑΤΟ το 1999.


B92
The Hellenic Information Team
Σχόλια