Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

Ραφαήλ Καλυβιώτη Ο Nadhim Zahawi διορίσθηκε ως ο νέος υφυπουργός Υγείας στην Μεγάλη Βρετανία με βασική αρμοδιότητα την εποπτεία της διάθεσης του εμβο


Ραφαήλ Καλυβιώτη

Ο Nadhim Zahawi διορίσθηκε ως ο νέος υφυπουργός Υγείας στην Μεγάλη Βρετανία με βασική αρμοδιότητα την εποπτεία της διάθεσης του εμβολίου Covid στην Αγγλία. Ο κύριος αυτός προέβη στην δήλωση ότι περιμένει τα μπαρ, τους κινηματογράφους, τα εστιατόρια και τα αθλητικά στάδια να απαιτούν από τους πελάτες τους να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19 προτού τους επιτρέψουν να εισέλθουν στους χώρους τους.

Για όποιον δεν το γνωρίζει, το αγγλικό σύστημα υγείας, το περίφημο NHS, είχε δημιουργήσει εφαρμογή στο κινητό, την «track and trace», η χρήση της οποίας εφαρμόστηκε ως προαπαιτούμενο για την είσοδο σε μπαρ και εστιατόρια. Πιθανόν η ίδια εφαρμογή θα χρησιμοποιείται για να επιδεικνύει κανείς ότι έχει εμβολιαστεί. Τί ωραία που θυσιάζεται η ελευθερία και η ιδιωτικότητα στον βωμό της υγείας. Με λίγα λόγια οι υπεύθυνοι λένε ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να επιβάλλουν σε κανένα να κάνει το εμβόλιο αλλά, αν δεν το κάνει, δεν πρόκειται να έχει δυνατότητες πρακτικά να κάνει τίποτα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλύτερα. Οι Αμερικανοί θα λάβουν μια «κάρτα εμβολιασμού» που θα αποδεικνύει ότι έχουν κάνει το εμβόλιο για τον COVID-19, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι οι αεροπορικές εταιρείες και οι διοργανωτές των πάσης φύσεως events θα μπορούν να αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. «Σε όλους θα εκδοθεί μια γραπτή κάρτα που θα μπορούν να βάλουν στο πορτοφόλι τους, η οποία θα τους λέει τι είχαν και πότε θα πρέπει να λάβουν την επόμενη δόση τους», δήλωσε η Δρ. Kelly Moore, αναπληρωτής διευθυντής του Συνασπισμού Δράσης Ανοσοποίησης, στο CNN.

Έκθεση του Reuters σημειώνει: «Οι ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο να απαιτούν από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν κατά του COVID-19». «Σας υπόσχομαι ότι όταν θα είναι διαθέσιμο για άτομα που διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο, θα το λάβω και ενδέχεται να καταλήξω να το λάβω ζωντανά στην τηλεόραση ή να το τραβήξω σε φιλμ έτσι ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι εμπιστεύομαι αυτήν την επιστήμη», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του.

Ο δήμαρχος ενός νομού του Λος Άντζελες αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι όποιος δεν φοράει μάσκα διαπράττει «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας». «Αν αποφάσιζα εγώ, οποιοσδήποτε δεν φορούσε μάσκα όταν βρισκόταν έξω στο κοινό θα συλλαμβανόταν. Αυτή είναι μια πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι», δήλωσε πρόσφατα ο δήμαρχος του Λάνκαστερ, Καλιφόρνια, δήμαρχος Rex Parris, σύμφωνα την LA Daily News.

Η ουαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα άτομα που κάνουν το εμβόλιο COVID θα λάβουν δελτία ταυτότητας ανοσοποίησης, επιβεβαιώνοντας μάλλον τις πληροφορίες που βγήκαν στην δημοσιότητα ότι οι πολίτες μάλλον θα χρειαστεί να αποδεικνύουν ότι τους έχει χορηγηθεί η δόση πριν τους επιτραπεί να μπουν σε χώρους. «Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας Vaughan Gething επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες εκεί θα λάβουν μια κάρτα εμβολιασμού στο μέγεθος μίας πιστωτικής κάρτας που θα αναφέρει τον τύπο του εμβολίου και την ημερομηνία χορήγησής του» αναφέρει η Daily Mirror.

Τρομάξατε; Θέλω να σας θυμίσω τί έγραφα με το που ξεκίνησε η πρώτη παγκόσμια καραντίνα: «Αυτό όμως που δεν αντιλαμβάνονται οι κάθε είδους επαΐοντες που πλασάρονται στις τηλεοράσεις σαν σύγχρονοι σωτήρες και αγωνιστές κατά του κινεζο-ιού, λέγοντας ενδιάμεσα κάτι αφόρητες κοινοτοπίες του τύπου «οι πραγματικοί ήρωες είναι εκείνοι που νοσούν», είναι ότι γίνονται ακούσια υπηρέτες ενός συστήματος που στο μέλλον θα εποπτεύει ολοένα και περισσότερο τις ζωές των ανθρώπων. Με αποτέλεσμα φυσικά να αλλάξει η ίδια η φύση του ανθρώπου. Να γίνει δηλαδή πιο δουλική, πιο ομοιόμορφη, πιο ρομποτική, χωρίς εκπλήξεις.

Πετώντας τους ένα ξεροκόματο δημοσιότητας καθίστανται οι σύγχρονοι Ηρόστρατοι της ανθρωπότητας. Το γεγονός πως αυτό δεν είναι ευκρινές ακόμα οφείλεται στο ότι η Δύση απαρτίζεται κυρίως από έναν δημογραφικά γηρασμένο πληθυσμό που δεν μπορεί να κατανοήσει την εξέλιξη της τεχνολογίας, υποτιμώντας τον επερχόμενο κίνδυνο και στο ότι αυτοί οι νέοι που έχουν κλίση στα της τεχνολογίας και βιοπορίζονται από αυτήν έχουν γαλουχηθεί κάτω από μία παγκοσμιοποιητική κουλτούρα όπως αυτή που κυριαρχεί στην Σίλικον Βάλλεϋ».


Σχόλια