Βουλγαρία: Αμερικανοί στρατιώτες εισέβαλαν με αυτόματα όπλα σε βιοτεχνία...

Ομάδα ένοπλων Αμερικανών στρατιωτών επιτέθηκε σε βιοτεχνία στην περιοχή της Φιλιππούπολης και την ερεύνησαν εξονυχιστικά. Το περιστατικό, που καταγρά

Ομάδα ένοπλων Αμερικανών στρατιωτών επιτέθηκε σε βιοτεχνία στην περιοχή της Φιλιππούπολης και την ερεύνησαν εξονυχιστικά.

Το περιστατικό, που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια μιας συμμαχικής άσκησης στο Τσεσνεγκίροβο. Ο ιδιοκτήτης και οι εργαζόμενοι της εταιρείας καλούνται να μηνύσουν όλους τους υπεύθυνους για το περιστατικό, όπως αναφέρει η βουλγαρική NOVA.

Η βιοτεχνία γειτνιάζει με το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τσεσνεγκίροβο, όπου πραγματοποιήθηκε μια μεγάλης κλίμακας άσκηση. Ομάδα στρατιωτών, οπλισμένων με αυτόματα πολυβόλα όπλα, πήδηξε πάνω από ένα φράχτη και εισέβαλε στο εργαστήριο.



Η δράση πραγματοποιείται στις 11 Μαΐου. Τεκμηριώνεται από διάφορες κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο εργαστήριο. Περίπου 1.30 μ.μ., επτά ένοπλοι στρατιώτες πήδηξαν πάνω από το φράχτη και εισέβαλαν στο εργαστήριο που παράγει μη τυποποιημένο εξοπλισμό διυλιστηρίων πετρελαίου. Ο Γκεόργκι και ο Ατανάς ήταν οι πρώτοι που τους αντιτάχθηκαν.

«Ήρθαν κατά πάνω μας, με πολυβόλα. Άρχισαν να φωνάζουν « Όλοι κάτω!». Σήκωσα τα χέρια μου. Είπαν κάτι στα αγγλικά, αλλά δεν κατάλαβα και κάθισα. Άλλοι δύο μπήκαν από πίσω, από τα αποδυτήρια. Άρχισαν να ψάχνουν στη μεγάλη αίθουσα του εργαστηρίου με προτεταμένα τα πολυβόλα», είπε ο Γκεόργκι Νέσέφ που εργάζεται στη βιοτεχνία.



Οι Αμερικανοί χωρίστηκαν σε ομάδες και άρχισαν να ψάχνουν παντού, αυτό φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας. Αφού έλεγξαν κάθε σημείο της βιοτεχνίας, έφυγαν όπως ήρθαν.

Οι εργάτες δεν τολμούσαν να καλέσουν το 112, αλλά ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη, που απουσίαζε. Αυτός με τη σειρά του πήγε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο να ζητήσει εξηγήσεις για τις ενέργειες των Αμερικανών στρατιωτών.

Ο ιδιοκτήτης Μαρίν Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι είναι μεγάλη προσβολή για τον ίδιο «λες και είμαστε κακοποιοί», είπε.




«Για μένα είναι παράνομος η εισβολή σε ιδιωτική ιδιοκτησία κάποιου άλλου. Τη θεωρούμε ότι υπήρξε απειλή δολοφονίας, γιατί εισέβαλαν χωρίς άδεια με τα όπλα εναντίον αμάχων. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα», δήλωσε ο δικηγόρος Μόρισλαβ Μάζνεφ.

Ειδοποιήθηκε η αμερικανική πρεσβεία, αλλά αγνοούσαν το περιστατικό.

Χθες, 29 Μαΐου, το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας και η Αμερικανική πρεσβεία, ζήτησαν συγνώμη από τον ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας. Είχαν λάθος πληροφορίες.

The Hellenic Information Team

Σχόλια