Τουρκία: «Στην επέτειο της κατάκτησης πήγε στο Πατριαρχείο»

Κατά την 568η επέτειο της κατάκτησης, στην Κωνσταντινούπολη έλαβε χώρα μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη, γράφει η Milli Gazete. Η υφυπουργός Εξωτερικών των


Κατά την 568η επέτειο της κατάκτησης, στην Κωνσταντινούπολη έλαβε χώρα μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη, γράφει η Milli Gazete.

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν, που ήρθε στην Κωνσταντινούπολη μετά την Άγκυρα ως μέρος των επίσημων επαφών , πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη στο Ελληνικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ελληνικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, η Σέρμαν συνοδεύτηκε από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Ντέιβιντ Μ. Σάτερφιλντ και τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ.

Άναψε κερί στην εκκλησία




Η Σέρμαν, την οποία υποδέχθηκαν οι αξιωματούχοι του Πατριαρχείου, επισκέφθηκε την πατριαρχική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και άναψε ένα κερί αφού έλαβε πληροφορίες για την εκκλησία.

Ο Έλληνας Πατριάρχης, ​​Βαρθολομαίος, συνόδευσε την Σέρμαν μετά την επίσκεψη στην εκκλησία του.

«Είναι τιμή μου να συναντηθώ σήμερα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έναν σεβαστό ηγέτη στον Ορθόδοξο κόσμο με πληθυσμό άνω των 300 εκατομμυρίων παγκοσμίως», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Σέρμαν κατά την ομιλία της.

«Πολύχρονες οι σχέσεις Πατριαρχείου – ΗΠΑ»

Η Σέρμαν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν μακροχρόνια σχέση με το Πατριαρχείο, και σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάζεται σε παγκόσμια προβλήματα που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα.

Η Σέρμαν δήλωσε ότι είναι ευτυχής που βλέπει το Πατριαρχείο ως εταίρο για την προώθηση των θρησκευτικών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.

Η συνάντηση συνεχίστηκε κατόπιν, αλλά, ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους. Μετά τις συνομιλίες, τραβήχτηκε μια αναμνηστική φωτογραφία στο προαύλιο του Πατριαρχείου, όπως σημειώνεται.


The Hellenic Information Team

Σχόλια